Sabancı’dan Bulutistan’a Milyon Dolarlık Yatırım

Sabancı Holding’in iştiraki Dx Technology Services and Investment BV (DxBV), yerel bulut hizmetleri sağlayıcısı Bulutistan‘ın (ICT Bulut Bilişim AŞ) %65 hissesini yaklaşık 39 milyon dolar bedelle satın aldı. Bu satın alma işlemiyle Sabancı Topluluğu’nun Bulutistan’daki sermaye payı %75,5’e ulaştı.

Sabancı Holding tarafından yapılan açıklamada, Sabancı Holding Dijital Grup Başkanı Max Speur’un konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verildi. Speur, satın almanın, DxBV’nin yeni nesil veri merkezleri ve bulut altyapısına yatırım yapma stratejisinin bir parçası olduğunu belirterek “Sabancı Topluluğu olarak dijital teknolojilerde önemli adımlar attık. Bulutistan’ı DxBV portföyümüze dahil etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Türk girişimcilerinin vizyonunu ve yerel deneyimlerini global arenaya taşıma yeteneğini desteklemek bizim için büyük bir gurur kaynağı. Bulutistan’ın sunduğu bulut çözümleriyle global pazarda daha da güçlü bir konum elde edeceğine inanıyoruz” sözlerini kullandı.

Bulutistan Üst Yöneticisi (CEO) Begim Başlıgil ise, bu yatırımın ardından Türkiye ve hizmet verdikleri diğer ülkelerde daha geniş ve güçlü bir teknoloji ekosistemi oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti: “Bulutistan’ın teknoloji sektöründeki potansiyelini ortaya çıkararak bölge ekonomisine katkıda bulunmayı ve uluslararası arenada bir oyuncu olmayı hedefliyoruz. DxBV ile işbirliği yaparak daha da büyüyeceğimize ve başarılı projelere imza atacağımıza inanıyoruz. Bize güvenen müşterilerimize, iş ortaklarımıza, çalışanlarımıza ve yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Yeni ortaklık yapımızla geleceğe daha umutlu ve güçlü adımlarla ilerleyeceğiz.