Mastercard ve Medikal Turizm’den İş Birliği

Mastercard ve Medikal Turizm Derneği (MTA), global sağlık hizmetlerine erişimi artırmak ve deneyimleri modernize etmek için işbirliği yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Mastercard ve Medikal Turizm Derneği (MTA), sağlık alanındaki tedavi ve ödeme deneyimlerini iyileştirmek ve hızlandırmak amacıyla işbirliği başlattı. Bu işbirliği kapsamında MTA, tedavi süreçlerini düzenlemenin yanı sıra, Mastercard’ın teknolojisini kullanarak sağlık hizmeti sağlayıcılarına hızlı ve güvenli ödeme seçenekleri sunacak.

MTA’nın araştırması, hastaların büyük bir kısmının uluslararası ödemelerde gizli maliyetler, döviz kuru karmaşıklıkları ve artan dolandırıcılık riski gibi sorunlar yaşadığını ortaya koydu. Bu endişeleri gidermek amacıyla Mastercard ile işbirliği yapan MTA, sağlık ödemelerini daha güvenli, basit ve erişilebilir hale getirmek için çeşitli çözümler geliştirmeye devam ediyor. Yeni sistem, hastaların ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının ödeme süreçlerini kolaylaştırarak, sağlık hizmetlerine erişimi daha da iyileştirmeyi hedefliyor.

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal, her alanda ödeme süreçlerini daha güvenli ve kolay hale getirmek için yeni işbirlikleri yaptıklarını belirtti.

Gürdal, ‘Hayata geçirdiğimiz bu son işbirliği ile hastalar, tedavilerini kolayca ve gönül rahatlığıyla ödeyebilecek, arka planda tüm süreçler Mastercard’ın kart teknolojisini kullanan MTA tarafından üstlenilecek.’ ifadelerini kullandı.

MTA Kurucu Ortağı ve Başkanı Jonathan Edelheit, 20 yıldır, dünya çapında güvenilir ve akredite sağlayıcılardan oluşan geniş bir ağla hastaları uygun fiyatlı, şeffaf ve yüksek kaliteli sağlık hizmetleri ile buluşturduğunu belirterek, ‘Mastercard ödeme yetenekleri ve hizmetleriyle entegre tek bir arayüz geliştirmek, sınır ötesi kaliteli sağlık hizmetlerini güvenli ve erişilebilir kılmak için attığımız önemli bir adım oldu.’ değerlendirmesinde bulundu.