Kablosuz Enerjiyle Çalışan E-ink Ekran Geliştirildi

E-ink ekranlar düşük güç tüketimi ve göz sağlığıyla biliniyor. Yeni model ise enerjisini kablosuz alarak bu avantajları bir adım öteye taşıyor.

Genellikle e-kitap okuyucularında gördüğümüz e-ink ekranlar, göz sağlığına olumlu etkileri ve düşük güç tüketimiyle bilinir. Yeni teknoloji ise enerjisini kablosuz olarak sağlayarak pil veya prize ihtiyaç duymadan çalışıyor.

Ancak bu ekran, e-kitap okuyuculardan ziyade reklam panoları ve bilgi ekranları için tasarlandı. Digital View tarafından üretilen paneller, Wi-Charge adlı kablosuz güç modülünden enerji sağlıyor.

Yerleşik Wi-Fi, ekranın uzaktan güncellenmesini sağlarken, üst paneldeki Wi-Charge modülü birden fazla ünitenin kablosuz olarak güç almasına imkan tanıyor. Her ekranın maksimum güç tüketimi, Wi-Fi bağlantısı ve görüntü işlemi için yaklaşık 500 mW olup, bekleme modunda çok daha düşük enerji tüketimi sağlanıyor.

Wi-Charge, her vericinin 9 metre ve üzeri mesafeden gücü, Digital View ekranlarına yerleştirilen başparmak büyüklüğündeki alıcılara kızılötesi teknolojisi ile ilettiğini belirtiyor.

13,3 inç E-Ink Spectra 6 renkli ePaper ekran, 1.200 x 1.600 piksel çözünürlüğe sahip. Dahili Wi-Fi, Bluetooth ve USB-C bağlantıları sunan ekran, doğal ışığı yansıtarak çok parlak ortamlarda bile okunabilir. En büyük avantajı, kablo veya pile ihtiyaç duymayarak ekran yerleştirmede büyük esneklik sağlaması.