Net Sıfır Bina Hedefinde Lider Adımlar

Schneider Electric, Verdantixin 2024 Green Quadrant raporunda Bina Karbonsuzlaştırma Danışmanlığı alanında lider olarak tanındı.

Binalar sektörü, küresel enerjiye bağlı emisyonların %37’sini oluşturuyor. Verdantix’in bu ilk raporu, binalar sektöründe karbonsuzlaştırma fırsatlarını enerji yönetimi hizmetleriyle ele alıyor.

Rapor, mevcut yapıların karbon ve enerji performansını iyileştiren çeşitli danışmanlık hizmetlerini değerlendiriyor. Karbonsuzlaştırma da kapsamlı bir danışmanlık sunan Schneider Electric, bina sistemleri optimizasyonu, enerji kullanımı modellemesi, yenilenebilir enerji stratejisi ve tedarik uzmanlığıyla öne çıkıyor. Şirket, net sıfır binalar için strateji, dijitalleşme ve karbonsuzlaştırma önceliklerini belirliyor.

Schneider Electric Sürdürülebilirlik İş Birimi Başkanı Steve Wilhite,Verdantix’in bu ilk raporunda tanınmaktan, Enerji verimliliği sağlanmış ve dijital olarak desteklenen binaların küresel dönüşümünde güvenilir bir ortak olmaktan gurur duyuyoruz. Tüm sektörlerde karbonsuzlaştırma uygulamalarını sürdürüyoruz,” dedi.

Verdantix Kıdemli Analisti Connor Taylor, “Çevre konusunda köklü bir uzmanlığa sahip danışmanlık sağlayıcıları, enerji ve karbon performansını bina yaşam döngüsünün her aşamasında inşaattan devre dışı bırakılmaya kadar iyileştirmek için hizmetler sunuyor. Schneider Electric de son yıllarda karbonsuzlaştırma tekliflerini ölçeklendirmek için önemli yatırımlar yaparak danışmanlık uzmanlığı ve karbonsuzlaştırma dijital çözümleri geliştirdi,” dedi.