Ücretsiz NarPOS ile Esnaf, Teknolojinin Gücüne Erişiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından NarPOS ve PaybyMe iş birliğiyle hayata geçirilen ve esnafın tüm iş süreçlerini tek bir uygulama üzerinden kolayca yönetmesini sağlayacak olan NarPOS cihazı, İzmir’de tanıtıldı.

Pilot bölge olarak seçilen İzmir’in Karabağlar ilçesinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ali Üstün, projenin İzmir’den başlayarak odaya kayıtlı tüm esnafa ücretsiz barkod sistemi ve yazılım desteği sunacağını belirtti.

Üstün, NarPOS’un esnafın maliyetlerini düşürerek işlerini büyütmelerine katkı sağlayacağını vurgulayarak, bu projeyle esnafın ülke ekonomisine daha fazla katkı yapmasının önünün açılacağını ifade etti. PaybyMe CEO’su Eren Deyiş de bu yeni ödeme çözümü ile esnafın dijitalleşme sürecini kolaylaştırmayı ve özel komisyon oranlarıyla daha hızlı ödeme alarak kazançlarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

NarPOS Kurucu Ortağı İlyas Akça ise NarPOS’un kafe, market, restoran, kantin, otel, pastane ve okul gibi birçok satış noktası için sınırsız çözümler sunduğunu ve bu projeyle esnafın işlerini bir adım öteye taşıyacaklarını belirtti. İzmir’den başlayarak TESK üyesi tüm esnafların bu projeden faydalanacağını ve esnafa ücretsiz barkod sistemi, düşük komisyon oranları ve anında kredi imkanı sunulacağını dile getirdi.

Vallet Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Bayramoğlu, Vallet olarak Ege ve Akdeniz bölgelerindeki küçük esnafı teknoloji ile buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, uzun süredir geliştirdikleri finansal teknoloji çözümleriyle küçük ve orta ölçekli işletmelerin kazançlarını artırmayı amaçladıklarını ifade etti. Bayramoğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, PaybyMe ve NarPOS ile işbirliği yaparak hayata geçirilen Ücretsiz NarPOS Projesi’ni Ege ve Akdeniz bölgesinde yaygınlaştırmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

NarPOS, esnafın ödeme alma, stok takibi, sipariş yönetimi, raporlama, etiket basma, ürün ekleme/çıkarma ve ürün arama gibi tüm iş süreçlerini tek bir uygulama üzerinden kolayca yönetmelerine olanak tanıyan bir çözümdür. Ücretsiz sunulan bu cihaz sayesinde esnaflar, barkod sistemini de ücretsiz olarak kullanabilecek. PaybyMe’nin NarPOS ile geliştirdiği yazılım ve cihazlar, esnafa düşük komisyon oranlarıyla işlem yapma imkanı sunuyor.

Bu çözüm; yazarkasa-android POS, dokunmatik sipariş ekranı, barkod programı, barkod okuyucu, e-arşiv CRM, sanal POS, mobil POS, yurt dışı POS ve cüzdan gibi yazılım ve donanım uygulamalarını bir arada sunuyor. Ayrıca proje kapsamında, esnafa 300 bin liraya kadar anında kredi imkanı tanınıyor. Ege ve Akdeniz bölgelerindeki esnafa dört farklı paket sunulan bu projeyle esnaf, düşük komisyon oranlarıyla kazançlarını artırma ve anında kredi imkanından yararlanma fırsatı elde ediyor.