Turkcell, Artel ile Bilişim Altyapısını Güçlendiriyor

Turkcell, daha önce duyurusunu yaptığı bilişim şirketi Artel Bilişim Servisleri A.Ş.’nin kurulduğunu Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Açıklamada, “27 Mayıs 2024 tarihli açıklamamız çerçevesinde, %100’ü Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’ye ait olan Artel Bilişim Servisleri A.Ş.’nin kuruluş işlemleri tamamlanmış olup, şirketin tescil ve ilan süreci 16 Ağustos 2024 tarihinde sonuçlanmıştır.” ifadesine yer verildi.

Turkcell, 27 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Artel Bilişim’in faaliyet alanları hakkında şu bilgileri paylaşmıştı:

“Şirketimiz Yönetim Kurulu, tamamı Turkcell’e ait olacak şekilde, bilişim teknolojileri ve buna bağlı altyapı yatırımları kapsamında her türlü bilgisayar yazılımı, donanımı, bilişim, iletişim, telekomünikasyon, internet ve sistem entegrasyonu alanlarında geliştirme, programlama, üretim, mühendislik, danışmanlık ve Ar-Ge projeleri gerçekleştirmek amacıyla Artel Bilişim Servisleri A.Ş. isimli bir şirket kurulmasına karar vermiştir. Şirketin başlangıç sermayesi 250.000 TL olarak belirlenmiştir.”