Steam, Toplu Dava ile Karşı Karşıya

Valve, Steam platformu üzerinde oyun yayıncılarına indirim kısıtlaması getirdiği iddiasıyla açılan toplu davayla karşı karşıya.

Oyun dünyasının devi Valve, rekabeti engelleyici (tekelci) bir politika izlediği iddialarıyla açılan toplu dava ile gündemde. Davacılar, Valve’ın oyun yayıncılarına “Steam dışında daha düşük fiyat sunamazsınız” diyerek oyun fiyatlarını yapay olarak yüksek tuttuğunu öne sürüyor. Bu durum, oyun severlerin daha yüksek fiyatlarla oyun satın almak zorunda kaldığı anlamına geliyor.

Seattle Federal Mahkemesi’nde Açılan Dava

Geçtiğimiz hafta cuma günü Seattle Federal Mahkemesi’nde açılan davada, Kaliforniya, Florida ve Missouri’den dört oyuncu, Valve’ın bu politikalarının milyonlarca tüketiciyi zarara uğrattığını belirterek tazminat talebinde bulundu. Davacılar, Valve’ın bu uygulamalarına son verilmesini ve PC oyun fiyatlarını sınırlama yetkisinin kaldırılmasını talep ediyor.

Valve henüz bu iddialara resmi bir yanıt vermedi ancak şirketin iddiaları kabul etmeyeceği ve ciddi bir hukuki mücadele başlatacağı bekleniyor