Kahve Posasıyla Sürdürülebilir Üretim

Wastespresso, kahve posasıyla geri dönüşüm yaparak sürdürülebilir ürünler ve biyo-hammaddeler üretiyor. Çevre dostu çözümleriyle dikkat çekiyor.

Her gün 2,5 milyar fincan kahve tüketimi gerçekleşirken, dünyada bu tüketimden artakalan atıkların yalnızca %1,2’si geri dönüştürülüyor. Kahve posalarını ileri dönüşüm yöntemiyle sürdürülebilir ürünler ve biyo-hammaddelere dönüştüren yerli girişim Wastespresso, bu alandaki boşluğu doldurmayı hedefliyor.

Şirket, “bean to green” adlı hizmeti ile kahve posalarını düzenli olarak yönetiyor ve ay sonunda karbon ölçümü yaparak firmalar için etki raporları sunuyor.

Wastespresso, geliştirdiği çevreci teknoloji ile kahve posalarını ileri dönüşüm yöntemiyle işleyerek, ambalaj, otomotiv, FMCG ve ev aletleri gibi birçok sektöre biyo-hammaddeler sunuyor. Ayrıca, HORECA sektörüne özel olarak tek veya çok kullanımlık bardaklar, pipetler ve yemek setleri gibi çevre dostu ürünler üretiyor. Şirket, farklı sektörler için de özelleştirilmiş ürün parçaları sağlayabiliyor.

Şirket, aktif olarak üç farklı sektöre hizmet veriyor:

Bean to Green: kahve posa toplama operasyonu, genel merkezler, ofisler ve otellerden düzenli olarak kahve posalarını toplayarak başlar. Haftalık olarak toplanan kahve posalarıyla ilgili olarak, kurtarılan ve harcanan karbon emisyonlarını ISO standartlarına uygun aylık raporlarla firmalarla paylaşırlar. Bu süreç, firmaların atıklarını azaltmalarına, ölçülebilir çevresel değer yaratmalarına ve kahve posalarının geri dönüşümüne katkıda bulunmalarına olanak tanır.

Espresso Granul: toplanan kahve posaları, çeşitli biyoplastik hammaddelere dönüştürülerek şampuan kapaklarından beyaz eşya sektörüne kadar birçok endüstri için hammadde olarak kullanılmaktadır.

Upcycled Products: Kullanılmış kahve posaları, biyobozunur ve yeniden kullanılabilir ürünlere dönüştürülerek günlük kullanım için uygun çevre dostu alternatifler sunuyor. Bu ürünlerle şirket, tek kullanımlık plastiklere sürdürülebilir bir alternatif oluşturuyor.