TikTok’tan Warner Bros. ile İş Birliği

TikTok, Warner Bros. ile yaptığı ortaklıkla, dizi ve film keşfi için bir platform haline geliyor. Yeni “Spotlight” özelliği, kullanıcıların kısa videolar aracılığıyla popüler içeriklere daha kolay erişmesini sağlıyor.

Sosyal medya devi TikTok, dünyaca ünlü film stüdyosu Warner Bros. ile yeni bir ortaklığa imza attı. Bu iş birliği, TikTok’u dizi ve film kesitleri aracılığıyla içerik keşfi için bir motor haline getirmeyi amaçlıyor. TikTok’un kullanıcılar arasında popüler olan kısa biçimli videoları, bu özellik sayesinde film ve dizi keşfini daha da kolaylaştıracak.

“Spotlight”

TikTok’un yeni “Spotlight” özelliği, kullanıcılara izledikleri dizi veya film kesitleri hakkında daha fazla bilgi sunan bir platform oluşturuyor. Bu bilgi sayfalarında, içeriklerin oyuncu kadrosu, özet ve hangi akış hizmetlerinde bulunduğu gibi detaylara ulaşmak mümkün. Ayrıca, kullanıcılar içerikleri buradan izleyebiliyor ya da sinema bileti satın alabiliyor.

İçerik Üreticileri için Fırsatlar

Spotlight bağlantısı eklemek isteyen içerik üreticilerin videolarının belirli bir izlenme sayısına ulaşmış olması ya da hesaplarının yeterli sayıda takipçiye sahip olması gerekiyor. Spotlight bağlantısı ekleyen içerik üreticiler; profil fotoğrafları için özel çerçeveler, filtreler, ürünler, sinema biletleri hatta film galalarına davet gibi ödüller kazanabiliyor.

Warner Bros. ile Başlayan Yeni Dönem

TikTok’un bu yeni özelliği, şimdilik Warner Bros. imzalı dizi ve filmlerle sınırlı olsa da ilerleyen dönemde başka stüdyolarla da iş birliği yapılması planlanıyor. Warner Bros., popüler dizisi House of the Dragon’u tanıtmak için Spotlight’ı aktif olarak kullanmaya başladı. Özelliğin ilk denemesi ise geçtiğimiz Şubat ayında Dune: Part 2’yi tanıtmak için yapılmıştı.