Logitech’ten “Forever Mouse” Konsepti

Logitech CEO’su Hanneke Faber, The Verge’in Decoder podcast’ine katılarak “forever mouse” adını verdikleri yeni konsept hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Forever Mouse Nedir?

Logitech, kullanıcılara uzun yıllar boyunca kullanabilecekleri premium fareler sunmayı hedefliyor. “Forever mouse” adı verilen bu konsept, kullanıcıların üst seviye farelerini aylık abonelik ücreti karşılığında sunulacak yazılım güncellemeleriyle desteklemeyi planlıyor. Şirket, donanımda belirli bir limite ulaştıklarının farkında olduklarını belirtiyor ve üst seviye klavye ve farelerin uzun yıllar kullanıldığını gözlemliyor. Bu nedenle, bu ürünlerden abonelik geliri elde etmek istiyorlar.

Hanneke Faber’in Açıklamaları

Logitech CEO’su Hanneke Faber, “forever mouse” konseptinden çok uzak olmadıklarını ve bu fikri gündeme getirerek aşırı tepkiler almadıklarını söyledi. Ancak, Logitech daha sonra bu konseptin sadece bir “fikir” olduğunu ve henüz böyle bir farenin mevcut olmadığını, yakında da çıkmayacağını belirtti.

Logitech, donanım satışlarından elde ettiği geliri artırmak için yenilikçi abonelik modellerine yönelmeyi planlıyor. Üst seviye ürünlerin uzun ömürlü olması nedeniyle, kullanıcıların bu ürünlerden maksimum fayda sağlamaları hedefleniyor. Abonelik modeli ile sürekli güncellenen yazılımlar sayesinde, kullanıcı deneyimi sürekli olarak iyileştirilecek.

Hanneke Faber’in açıklamaları, Logitech’in müşteri geri bildirimlerine önem verdiğini ve bu geri bildirimler doğrultusunda stratejik planlarını şekillendirdiğini gösteriyor. “Forever mouse” konsepti henüz hayata geçmemiş olsa da şirket bu tür yenilikçi fikirlerle teknoloji dünyasında fark yaratmayı hedefliyor.