Abdi İbrahim Sağlıkta Sosyal İnovasyon Programı Doz 3. Dönem Başladı

112 yıldır sağlıkta yenilikçi çözümler sunan Abdi İbrahim Sağlıkta Sosyal İnovasyon Programı Doz 3. dönemi başladı.

Abdi İbrahim, girişimcilik ekosisteminin önde gelen kuruluşlarından Impact Hub İstanbul ile iş birliği içinde yürüttüğü Sağlıkta Sosyal İnovasyon Programı Doz’un yeni dönemini başlatıyor. Program kapsamında, başvurular 20 Ağustos’a kadar abdiibrahim.com.tr/doz adresinden yapılabilir.

Program, sağlık ve ilaç sektöründe üretimden pazarlamaya kadar tüm aşamalarda yenilikçi, teknoloji odaklı ve sürdürülebilir çözümler geliştiren girişimlere destek verecek. Bu dönemdeki odak alanları ise “Biyoteknoloji ve İlaç”, “Önleyici Tıp ve Wellbeing”, “Sürdürülebilirlik” ve “Alternatif Ambalajlar” olarak belirlendi.

Farklı aşamalardan başvuruların kabul edileceği programda, girişimler ihtiyaçlarına göre “Doz: Kuluçka” ve “Doz: Kurumsal Partnerlik” olmak üzere iki ayrı sürece yönlendirilecek.

Doz: Kuluçka” programına seçilen girişimler, 4 ay boyunca kurum içi mentorluk, iş geliştirme eğitimleri ve ürün geliştirme destekleri alacak. Bu sürenin sonunda, ürün ve hizmetlerini olgunlaştıran girişimler, programın final gününde (Doz Demo Day) alanında uzman jüri üyelerine projelerini sunma fırsatı bulacak. Kazanan 1 girişim, tohum destek ödülünü kazanacak.

Doz: Kurumsal Partnerlik programında ise potansiyeli olan çözümler, Abdi İbrahim ile iş birliği geliştirme süreçlerine dahil edilerek tedarikçi ağına katılma ve son teknoloji laboratuvarlarında Ar-Ge süreçlerini güçlendirme şansı elde edecek.

Sağlıkta Sosyal İnovasyon Programı Doz’a başvurular, abdiibrahim.com.tr/doz adresi üzerinden yapılabilecek.