İTÜ ARI Teknokent, Global Ağını Genişletiyor

İTÜ ARI Teknokent, girişimci şirketlerin ihracat kapasitelerini artırmak için Almanya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve Hollanda’da 365 gün hızlandırma desteği sunacak.

İTÜ ARI Teknokent, yıllardır teknoloji şirketlerine ve girişimlerine sunduğu globalleştirme desteğini genişletiyor. Girişimcilere Almanya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve Hollanda’da sahip olduğu 200’den fazla koordinatör, mentor ve koç aracılığıyla hem fiziksel hem de online destekler sunacak. Yatırıma hazırlık kampları, Demo Day hizmetleri ve pazar keşif haftaları ile Türkiye’nin globale açılan kapısı olma rolünü güçlendirecek.

İTÜ ARI Teknokent 5 farklı ülkede, 365 gün online ve fiziksel olarak destek sunan benzersiz bir yapı kurguladı. Bu sayede yerli teknoloji şirketleri ve girişimleri, Türkiye’nin İstanbul’dan globale açılan inovasyon kapısı olacak.

Yeni Dönemde İş Birlikleri

2014 yılından bu yana Innogate Uluslararası Hızlandırma Programını yürüten İTÜ ARI Teknokent, yeni dönemde uluslararası kuluçka ağı iş birliklerini kullanarak farklı hub’lar yaratacak. Almanya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve Hollanda pazarlarında 200’den fazla koordinatör, koç ve mentorun desteğiyle girişimlerin hedef ve ölçeğine uygun üç farklı aşamadan oluşan globalleşme süreci başlatılacak.

İhracat ve Yatırıma Hazırlık

Girişimlerin ihracata başlamaları veya ihracat operasyonlarını artırmaları için fiziksel ve online mentorluk, yatırıma hazırlık kampları, Demo Day’ler, pazar keşif haftaları ve programlar düzenlenecek. Bu kapsamda, yerli teknoloji şirketlerine yönelik benzersiz bir globalleşme süreci sunulacak.