Canva, Leonardo.Ai’ı Satın Aldı

Aylık 190 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip Canva, üretimsel yapay zekâ girişimi Leonardo.Ai’ı bünyesine kattı. Bu satın alma, Canva’nın yapay zekâ teknolojilerini güçlendirecek.

Görsel düzenleme platformu Canva, üretimsel yapay zekâ içerik ve araştırma girişimi olan Leonardo.Ai‘ı satın aldı. Aylık 190 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan Canva, bu hamlesiyle yapay zekâ teknolojilerine yaptığı yatırımı bir adım öteye taşıyor. Anlaşmanın mali detayları açıklanmasa da Canva kurucu ortağı ve baş ürün sorumlusu Cameron Adams, satın almanın nakit ve hisse senedi karışımı olduğunu belirtti.

Leonardo.Ai’ın 120 çalışanının tamamı, yönetici ekip de dahil olmak üzere Canva’ya katılacak. Bu satın alma, Canva’nın araştırma ve geliştirme yatırımlarını hızlandıracak ve Leonardo.Ai’ın temel modelini Canva’nın dünya çapındaki kullanıcılarına sunacak.

Geçtiğimiz aralık ayında gerçekleşen Seri A turunda Blackbird Ventures, Side Stage Ventures, Smash Capital ve Samsung Next gibi yatırımcılardan 47 milyon dolar yatırım alan Leonardo.Ai, hızla büyüyen üretimsel yapay zekâ alanında önemli bir rakip olarak öne çıkıyor. 19 milyon kullanıcıya sahip olan Leonardo.Ai, Midjourney ve OpenAI’ın DALL-E’si gibi büyük girişimlerle rekabet ediyor.

Leonardo.Ai’ın Başarısı

2022 yılının sonlarında kurulan Leonardo.Ai, kullanıcılarına fikirlerini üretim kalitesinde görsel varlıklara dönüştürme imkânı sunuyor. İçerik oluşturucular, basit komutlarla saniyeler içinde istedikleri estetikte görüntüler veya videolar oluşturabiliyor, yapay zekâ ile eskiz yapabiliyor ve kendi veri kümeleriyle modelleri özel olarak eğitebiliyorlar.

İki yıldan kısa bir süre içinde 19 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya ulaşan Leonardo.Ai, reklam, pazarlama, tasarım, eğlence, mimari, moda, e-ticaret ve eğitim gibi çok çeşitli sektörlerde kullanılmaya başlandı. Bu satın alma ile Canva, yapay zekâ teknolojilerini daha da güçlendirecek ve kullanıcılarına daha ileri düzeyde hizmetler sunacak.