KraussMaffei İlk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

KraussMaffei, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınlayarak çevresel, ekonomik ve sosyal sorumluluklarını detaylandırdı.

KraussMaffei, ilk sürdürülebilirlik raporu “TrueBlue“yu yayınlayarak dünya genelindeki tüm tesislerinde veri topladı ve sürdürülebilirlik faaliyetlerini inceledi. 93 sayfalık rapor, yaklaşık 100 meslektaşının katkılarıyla hazırlandı.

KraussMaffei CEO’su Chi Zhang, “Sürdürülebilirlik, çevreye duyarlı bir tutumun ötesinde, şirketin tüm alanlarında sorumluluk anlamına geliyor. Bu rapor, müşterilerimizin ve ortaklarımızın kendi tedarik zincirlerinde sürdürülebilirliği sağlayabilecekleri ve yasal gereklilikleri yerine getirebilecekleri şeffaf ve sorumlu bir ortağa güvenebileceklerini gösteriyor” dedi.

Stratejik Hedefler

KraussMaffei, kapsamlı bir analiz süreciyle 27 ilgili konuyu tanımlayıp öncelik sırasına koydu. Sürdürülebilirlik Kıdemli Müdürü Dr. Alexandra Coffey, “Odak noktamız insan hakları, tedarik zinciri durum tespiti, dairesel ekonomi ve iklim korumasıdır. 2030 yılına kadar kendi iş alanında karbon nötrlüğüne, 2035 yılına kadar ise ürettiği makine ve sistemlerde karbon nötrlüğüne ulaşmayı hedefliyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

KraussMaffei, çevre ve enerji alanlarındaki tesislerin sertifikasyonunu genişletmeyi ve Parsdorf tesisi için 2025 ortasına kadar ISO 50001 sertifikası almayı planlıyor. Ayrıca, çalışanlarına tedarik zincirindeki insan hakları konusunda daha fazla eğitim verecek.

Büyük Yatırımlar

“TrueBlue” raporu, KraussMaffei’nin dünya çapında çevre dostu süreçleri ve güvenli çalışma koşullarını sağlamak için aldığı önlemleri gösteriyor. 2023 yılında yeni üretim tesislerine toplam 75 milyon avro yatırım yapıldı ve 9,1 MWp kapasiteli Avrupa’nın en büyük çatı PV sistemlerinden biri devreye alındı. Sonuç olarak, KraussMaffei 2023 yılında ihtiyaç duyduğu elektriğin %46’sını kendisi üretebildi.

7.887 tedarikçi, insan hakları, eşit muamele, iş sağlığı ve güvenliği, çevresel gereklilikler ve sosyal standartlarla ilgili riskler açısından tarandı.

KraussMaffei, müşterilerinin verimli süreçler elde etmelerini ve operasyonel CO2 emisyonlarını azaltmalarını sağlayan birçok çözüm sunuyor. Örneğin, termoplastik köpük enjeksiyon kalıplama süreci, bileşen ağırlığını %12 oranında azaltarak emisyon avantajları sağlıyor. Yaşam Döngüsü Değer Hesaplayıcısı, kullanıcıların bir makinenin belirli CO2 tasarruf potansiyelini belirlemelerini sağlıyor.

Sertifikasyon ve Uluslararası Standartlar

Rapor, uluslararası GRI 2021 standardına uygun olarak hazırlanmıştır. Bağımsız bir test enstitüsü, raporu Hesap Yetenek Güvence Standardı 2020’ye (AA 1000 AS v3) uygun olarak denetlemiş ve ilgili sertifikaları vermiştir.