Kale Grubu, 67. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Kale Grubu, 67. kuruluş yıldönümünü ve geleneksel Seramik Bayramı’nı iki önemli yatırımın temellerini atarak taçlandırdı.

Kale Grubu, 67. kuruluş yıldönümünü ve Seramik Bayramı’nı Çanakkale’de büyük bir coşku ile kutladı. Türkiye ve dünya seramik sektöründeki konumunu güçlendirecek iki önemli yatırımın temeli aynı gün atıldı.

Törene Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Çanakkale Valisi Ömer Toraman ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın yanı sıra birçok önemli isim katıldı. Çanakkale kent protokolü, kamu ve özel sektör temsilcileri, bayiler, yurt dışından gelen iş ortakları ve çalışanlar da etkinlikte yer aldı.

Kale Grubu’nun Sürdürülebilirlik Hedefleri

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, törende yaptığı konuşmada, grubun öncü ve girişimci DNA’sına vurgu yaptı. Okyay, “Türkiye’de sanayi sektörünün gelişmesi ve dünyada rekabetçi konumunu koruyabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Yatırımlarımıza mola vermedik, toplam 75 milyon dolar yatırım yaptık” dedi.

Kale Grubu, “İyi Bak Dünyana” felsefesiyle sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda karbon emisyonlarını azaltacak enerji tasarruf projeleri gerçekleştiriyor. Su ayak izi ve atık yönetimi projeleriyle atıkların geri kazanımında %70’in üzerinde artış sağlandı.

Topluma Dokunan Çalışmalar

Kale Grubu’nun Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) bünyesinde toplumsal etki yatırımları dikkat çekiyor. Mesleki Eğitim Programları ile bugüne kadar 10 bin mezun verildi. Deprem sonrası açılan Meslek Edindirme Kursları ile 40 kişi istihdam edildi. Burs Programları ile 2001’den bu yana 4 bini aşkın öğrenciye destek sağlandı.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı ile 90’a yakın girişime destek verildi. Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM) ile kültürel mirasa sahip çıkılmaya ve seramik sanatçıları desteklenmeye devam ediliyor.

Kale Grubu, Nevruz Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni kurarak el emeği ürünlerini dünyaya pazarlayan kadınları destekliyor.

Geleneksel Seramik Bayramı kutlamaları kapsamında Çan Terminal’de halk konseri, mevlit, sünnet töreni ve uzun dönemli çalışanlar ile bayiler için Kıdem Ödül Töreni düzenlendi.