reTyre: İlk Karbon Nötr Bisiklet Lastiği

Norveçli reTyre, alg, para-aramid ve balık ağı gibi geri dönüştürülmüş materyallerden dünyanın ilk karbon nötr bisiklet lastiğini üretti.

Norveçli reTyre, lastik sektörünün ekolojik ayak izini yeniden tanımlayan bir üretim yöntemiyle dünyanın ilk karbon nötr bisiklet lastiğini üretti. Tamamen geri kazanılmış alg, para-aramid ve balık ağı gibi malzemelerden üretilen lastik, çevre dostu yapısıyla dikkat çekiyor.

reTyre, pnömatik lastiklerde daha önce hiç kullanılmayan biyo bazlı ve %100 yenilenebilir malzemeler kullanarak emisyonları önemli ölçüde azaltıyor ve tamamen yeniden kullanılabilir lastikler üretiyor. Bu yaklaşım, geleneksel lastiklere kıyasla sera gazı emisyonlarını %82’ye kadar düşürüyor.

reTyre’de Karbon Nötr Lastik Projesi’ne liderlik eden Friedemann Ohse,Lastikte kullanılan algler negatif CO₂ eşdeğerine sahiptir ve net sıfır etki elde etmek için kalan emisyonları dengeler. Böylece, karbon kotaları, sübvansiyonlar veya ürünle ilgili olmayan diğer katkılar gibi kısayolları kullanmadan karbon nötr bir ürüne sahip oluyoruz” dedi.

reTyre’nin yenilikçi yaklaşımı, sürdürülebilirlik ve çevre koruma konusundaki kararlılığını gösteriyor ve bisiklet kullanıcılarına çevre dostu bir alternatif sunuyor. Şirket, bu yeni lastiklerle karbon ayak izini sıfırlayarak bisiklet kullanımını daha sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor.
Bu ürün, hem çevreci hem de fonksiyonel bir çözüm sunarak bisiklet endüstrisinde önemli bir yenilik yaratıyor.