Ödül Alan İlk Belediye Girişimcilik Merkezi: Tech Istanbul

İBB’nin girişimcilik ve teknoloji alanındaki faaliyetlerini yürüten Tech Istanbul, EuroAsian Start-Up Awards’dan “Yılın En İyi Hızlandırıcı/Kuluçka Programı” ödülünü kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın Akıllı Şehir Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Tech Istanbul, EuroAsian Startup Awards‘da büyük bir başarı elde etti.

Tech Istanbul, Türkiye, Azerbaycan, Belarus, Gürcistan, Ermenistan, Kazakistan, Moldova, Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Özbekistan finalistleri arasında “Yılın En İyi Hızlandırıcı/Kuluçka Programı” dalında bölge birincisi seçildi.

 “İlk Kez Bir Belediyenin Girişimcilik Merkezi Bu Ödülü Alıyor”

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay, ödülle ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: “Bu ödülü, ilk kez bir belediyenin girişimcilik merkezi alıyor. Tech Istanbul, teknoloji girişimcileri için bir güç merkezi haline geldi. Aldığımız ödül, İstanbul’un yenilikçi ruhunu ve girişimcilerimizin potansiyelini gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin temel değerlerini esas alarak; Türkiye girişimcilik ekosistemine katkı sağlamaya ve değer yaratmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz”.

 “İstanbul’u Global Bir Teknoloji Merkezi Yapma Yolunda Kararlıyız”

İBB Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Dr. Erol Özgüner, ödülle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu ödül, Tech Istanbul’un girişimcilik alanındaki etkisini pekiştiriyor. Girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik sunduğumuz desteklerle, güçlü iş birliklerimizle ve İstanbul Büyükşehir Belediye’mizin gücüyle İstanbul’u global bir teknoloji merkezi yapma yolunda kararlıyız. Tüm gücümüzle Türkiye’ye değer yaratmaya ve ülkemizin teknoloji ile kalkınma çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz”.