Yıldız Holding “Eşit Ücret Sertifikası” Almaya Hak Kazandı

Yıldız Holding, İsviçre merkezli EQUAL-SALARY Foundation ve PwC tarafından yürütülen değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayarak “Eşit Ücret Sertifikası”nı almaya hak kazandı.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin en somut göstergelerinden biri, eşit işe eşit ücret ödenmemesidir. Bu doğrultuda alınan her eşitlikçi aksiyon çok kıymetlidir. Yıldız Holding, kadın ve erkek çalışanları arasındaki ücret eşitliğini resmi olarak belgelendirmek amacıyla İsviçre merkezli uluslararası EQUAL-SALARY Foundation ve PricewaterhouseCoopers (PwC) tarafından yürütülen iki aşamalı değerlendirme sürecini başarıyla tamamladı ve “EŞİT ÜCRET Sertifikası”nı almaya hak kazanan öncü şirketlerden biri oldu.

Sertifikasyon Süreci ve Değerlendirmeler

Yıldız Holding’in gönüllü olarak başvurduğu sertifikasyon süreci kapsamında, çeşitlilik ve kapsayıcılık temelli veriler, ücret politikası, işe alım süreçleri, terfi ve yan hak gibi uygulamalar bilimsel bir metodolojiyle kapsamlı bir şekilde incelendi. Sertifikasyon sürecinde veri analizlerinin yanı sıra insan kaynakları uygulamalarına dair kurum içi algıyı ölçmek amacıyla çalışanlarla ve İK ekipleriyle detaylı görüşmeler de gerçekleştirildi. Titizlikle yürütülen bu sürecin sonunda, Yıldız Holding “EŞİT ÜCRET Sertifikası”nı almaya layık görüldü.

Fırsat Eşitliği ve Kapsayıcılık

Yıldız Holding’in tüm faaliyetlerinin merkezinde insana yatırım ve fırsat eşitliği kültürü yer alıyor. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Mehmet Tütüncü, “Yıldız Holding’de değerlerimiz arasında yer alan kapsayıcılık ve çeşitlilik ilkemiz çerçevesinde tüm çalışanlarımızın eşit fırsatlara erişimini destekliyoruz. 2030 yılına kadar tüm yönetim kademelerinde çeşitliliği artırma hedefimiz doğrultusunda kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Tütüncü, “Eşit Ücret yaklaşımı, Yıldız Holding’de kuruluşumuzdan itibaren üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konu. Bu çabalarımızın uluslararası kuruluşlar tarafından takdir görmesi ve EŞİT ÜCRET sertifikasını almaya hak kazanmamız bizlere büyük mutluluk yaşattı. Önümüzdeki dönemde de fırsat eşitliği konusunda hayata geçirdiğimiz ilham veren uygulamalarla iş dünyasındaki dönüştürücü liderliğimizi pekiştirmeye devam edeceğiz” diye ekledi.