Brisa Dijital Avrupa’da Güçlerini Birleştiriyor!

Brisa, dijital üretim ve akıllı teknolojilerdeki yetkinlikleriyle Türkiye ve Avrupa’da dijital üretimin siber güvenliğini güçlendirmek ve gençleri yetiştirmek amacıyla önemli bir projeye imza atıyor.

Şirket, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Sabancı Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü üstlendiği “Endüstri 4.0 ve Operasyonel Teknoloji (OT) için Siber Güvenlik” projesinin Türkiye’deki ortaklarından biri oldu. Proje, global üniversitelerden oluşan 6 ülkeden 10 partnerle yürütülecek ve Operasyonel Teknolojilerin güvenliğinde küresel bir dönüşüm başlatmayı amaçlıyor.

Brisa, akıllı üretim ve dijitalleşme alanındaki uzmanlığıyla bu dönüşümde lider bir rol üstlenecek ve geniş kapsamlı eğitim programlarıyla geleceğin siber güvenlik uzmanlarını yetiştirecek.

Brisa’nın Bilgi Teknolojileri Direktörü İlker Şahin, şirketin dijitalleşme yolculuğunun uzun yıllara dayandığını belirterek, “İzmit ve Aksaray fabrikalarımızda robotik, büyük veri analitiği, artırılmış gerçeklik ve Endüstri 4.0 gibi alanlarda öncü uygulamalara imza attık. Bu projeyle bilgi transferi sağlayarak kritik bir rol üstleneceğiz. Türkiye ve Avrupa’da gençleri akıllı fabrikalar için gerekli donanıma sahip şekilde yetiştireceğiz. Sabancı Üniversitesi ve diğer ortaklarımızla iş birliği yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

Projede, Brisa geniş bir görev yelpazesine sahip olacak; müfredat geliştirme, çalışan eğitimleri, vaka çalışmaları gibi alanlarda aktif rol alacak. Şirket, robotik, büyük veri analitiği, artırılmış gerçeklik ve Endüstri 4.0 konularındaki bilgi ve deneyimlerini paylaşarak Avrupa ve Türkiye’nin siber güvenlik kapasitesini artıracak. Ayrıca, eğitim programları tasarlayarak siber güvenlik uzmanlarının yetişmesini destekleyecek, gerçek dünya örnekleri ve vaka çalışmaları sunarak eğitimlere somut bir boyut kazandıracak. Eğitim programlarının etkisini ölçmek ve geliştirmek için verileri analiz edecek ve proje sonuçlarını Avrupa üretim camiasıyla paylaşarak siber güvenlik bilincini artıracak.