Anketler Yapay Zekâ Destekli Donanımlara İlgisizliği Ortaya Koydu

Bilgisayar kullanıcıları, yapay zekâ destekli donanımlar için ekstra para harcamak istemiyor ve bu teknolojinin tam anlamıyla ne getireceği henüz netlik kazanmamış durumda.

21. yüzyılın ilk çeyreğini geride bırakmak üzereyken, bu yüzyılın teknoloji açısından yapay zekâ ve benzeri teknolojilerin dönemi olacağı kesinleşiyor. Ancak bilgisayar kullanıcıları arasında yapılan bir anket, yapay zekâ destekli bilgisayarlar ve donanımlar için para harcamak gibi bir niyetin olmadığını gösteriyor.

Anket Sonuçları

TechPowerUp forumlarında gerçekleştirilen ve Videocardz tarafından yayınlanan, toplamda 26.357 kişinin katıldığı anket, yapay zekâ destekli donanımlara olan ilgisizliği ortaya koydu. Ankete katılan kullanıcıların yüzde 84’ü, ‘AI yeteneklerine sahip donanımlar için daha fazla ödeme yapar mısınız?’ sorusuna ‘Hayır’ yanıtını verdi. Kullanıcıların sadece yüzde 7.64’ü bu donanımlar için daha fazla ücret ödemeye hazır olduğunu beyan etti.

Yapay zekâ destekli bilgisayarlar (AI PC) dönemi başlamış olsa da kullanıcıların bu teknolojiyi masaüstü bilgisayarlara yansıtmak için büyük bir heves göstermemesi dikkat çekiyor. Son kullanıcı için yapay zekâ modelleri ve ChatGPT, Gemini gibi araçlarla sohbet etmek ilgi çekici olsa da AI teknolojisini donanımlarında kullanmak konusunda bilgi eksikliği olduğu anlaşılıyor. Kullanıcıların Stable Diffusion gibi araçlara binlerce lira ödeyerek kullanabilecekleri DALL-E ve MidJourney gibi yapay zekâ modellerini kendi donanımlarıyla erişebilecekleri hususunda pek bilgi sahibi olmadıkları görülüyor.