İGSAŞ’tan Samsun’a Yeni Gübre Yatırımı

İGSAŞ'tan Samsun'a Yeni Gübre Yatırımı

İGSAŞ, Samsun’daki yeni gübre fabrikasını devreye aldığını duyurdu. Şirketin açıklamasına göre, 2022’de 60 milyon dolarlık yatırımla başlanan fabrika, iki yıl içinde faaliyete geçti.

İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, yeni yatırımlarını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Ünal, Samsun’daki yeni tesisin Türkiye tarımının değişen ihtiyaçları ve sektördeki yeniliklere uygun olarak tasarlandığını ifade etti. “Esnek yapısıyla birçok ürünü üretebilme kapasitesine sahip olan tesisimizde, Türk topraklarının ve çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu NP-NPK ve organomineral gübrelerin üretimini gerçekleştireceğiz,” dedi.

Organomineral gübrelerin kullanımının son 10 yılda yaygınlaştığını ve giderek arttığını vurgulayan Ünal, “Tesisimizin devreye alınmasıyla mevcut yıllık 277 bin 900 ton kompoze gübre üretim kapasitemizi yıllık 555 bin 800 tona çıkaracağız. Aynı zamanda, bu kapasite artışı ile bugüne kadar üretim yapmadığımız OMG ürünler ve ürüne özel farklı formülasyonlarda kompoze ürünler üreterek sektöre can suyu olacağız,” açıklamasında bulundu. Ünal, Türkiye’de tarım amaçlı yıllık 6,5-7 milyon ton gübre tüketildiğini ve bunun 2-2,2 milyon tonunu kompoze gübrelerin oluşturduğunu belirtti.

Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin gübre ihtiyacına önemli bir katkı sağlayacaklarını dile getiren Ünal, “50 yılı aşan bilgi birikimimizden aldığımız güçle, inovatif, öncü ve sürdürülebilir çalışmalarla sektörde fark yaratmayı hedefliyoruz. Bölge için oluşturduğumuz yeni istihdam alanıyla ülke ekonomisine de katkı sağlayacağız. Türk çiftçisine ve ülke topraklarına verim ile bereket katacak tesisimizin hayırlı olmasını dilerim,” dedi.