Siemens, EcoVadis’ten Platin Madalya Aldı

Siemens, EcoVadis Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi’nden 80 puan alarak platin madalyaya hak kazandı ve dünya genelinde en yüksek performansı sergileyen şirketler arasında yer aldı.

Siemens, sürdürülebilirlik derecelendirmesi sağlayan EcoVadis’in dünya genelinde değerlendirdiği yaklaşık 73 bin şirket arasından ilk yüzde 1’de yer alarak büyük bir başarıya imza attı. 2021’de gümüş, 2023’te altın madalya alan Siemens, 2024 yılında platin madalya ile ödüllendirildi.

EcoVadis Derecelendirmesi

EcoVadis, çevre, çalışan ve insan hakları, etik ve sürdürülebilir tedarik gibi dört ana tema etrafında şekillenen 21 sürdürülebilirlik kriterine dayanarak değerlendirme yapıyor. Siemens’in bu kriterlerdeki başarısı, sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını ve etkisini gösteriyor.

Siemens, sürdürülebilirlik hedeflerini DEGREE stratejik yaklaşımı ile belirliyor. Bu kapsamda karbonsuzlaştırma, etik, yönetişim, kaynak verimliliği, fırsat eşitliği ve istihdam gibi altı eylem alanında titizlikle tanımlanmış ve ölçülebilir temel performans göstergeleri ile çalışıyor.

EcoVadis’in sürdürülebilirlik derecelendirmeleri, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmeleri, Küresel Raporlama Girişimi (GRI) standartları ve ISO 26000 gibi uluslararası sürdürülebilirlik standartlarına dayanıyor. Derecelendirmeler, performansa ilişkin kanıta dayalı analizler ve sürekli iyileştirme için eyleme geçirilebilir yol haritaları sunuyor.

Siemens’in Sürdürülebilirlik Hedefleri

Siemens Sürdürülebilirlik Küresel Başkanı Eva Riesenhuber, sürdürülebilirlik konusundaki başarılarını şu sözlerle değerlendirdi:

“Sürdürülebilirlik konusunda kararlılığımızın ispatı niteliğindeki bu başarıdan son derece gurur duyuyoruz. İş kollarımızın yüzde 90’ından fazlası sayesinde müşterilerimiz, karbonsuzlaştırma ve enerji verimliliği, kaynak verimliliği ve döngüsellik ile insan odaklılık ve toplumsal etki alanlarında sürdürülebilirlik noktasında olumlu etki yaratıyor. Sürdürülebilirlik alanında etkimizi büyütmeye kararlıyız.”

Siemens’in çevre, sosyal ve yönetişim (ÇSY) hedefleri, DEGREE stratejik yaklaşımı ile şekillendiriliyor. Bu kapsamda şirket, karbonsuzlaştırma, etik, yönetişim, kaynak verimliliği, fırsat eşitliği ve istihdam gibi konularda bütüncül bir yaklaşım benimseyerek sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor.