Şirketlerde Yeşil Dönüşüm için Sürdürülebilir İş Rehberi

SKD Türkiye, sürdürülebilirlik konusunda şirketlere rehberlik edecek “Sürdürülebilir İş Rehberi” ile şirketlerin sürdürülebilirlik yolculuğuna adım atmalarına ve bu alandaki çalışmalarını iş yapış biçimlerine entegre etmelerine destek olunması hedefleniyor.

SKD Türkiye ve Escarus ortaklığıyla hazırlanan rehber, sürdürülebilirliği iş yapış biçimine entegre etmek isteyen ve bu alanda yeni adımlar atan şirketler için gerekli kaynak ihtiyacını karşılıyor. Rehber, sürdürülebilirlik bileşenlerini yalın ve anlaşılır bir şekilde aktararak, şirketlerin sürdürülebilirlik yapısını kurmalarında yol gösterici olacak.

“Sürdürülebilir İş Rehberi”, sürdürülebilir iş modeli kurma ve bu modeli işletme konusunda şirketlere adım adım rehberlik ediyor. Rehberde paylaşılan örnekler, ilave kaynaklar, araçlar ve iyi uygulama örnekleri sayesinde işletmelerin sürdürülebilirlik yolculuğuna güvenle adım atmaları amaçlanıyor. Aynı zamanda, mevcut sürdürülebilirlik çalışmalarını güncellemek isteyen şirketlere de katkı sağlanıyor.

“Sürdürülebilir kalkınmanın önemi her geçen gün artıyor”

SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, “Sürdürülebilirlik, iş dünyasının geleceği için kritik bir öneme sahip. İklim değişikliğinin kriz halini aldığı günümüzde sürdürülebilir kalkınmanın önemi her geçen gün artıyor. Türkiye’nin uluslararası rekabette ön saflarda yer alması ve toplumsal ile ekonomik olarak refaha kavuşması için iş dünyası aktörlerinin yeşil dönüşümü iş yapış biçimlerine entegre etmesi gerekiyor. SKD Türkiye olarak 20 yıldır iş dünyasının yeşil dönüşümüne katkı sağlıyoruz. ‘Sürdürülebilir İş Rehberi’, şirketlere sürdürülebilirlik yolculuğunda rehberlik etmek, yeşil dönüşüme katkı sağlamak ve iş dünyasını daha sürdürülebilir bir geleceğe taşımak amacıyla hazırlandı. Bu rehberin, şirketlerin sürdürülebilirlik çabalarını güçlendirmelerine ve iş yapış biçimlerini dönüştürmelerine yardımcı olacağına inanıyoruz” dedi.

“Rehber, sürdürülebilirlik yolculuğuna yeni başlayan şirketler için kılavuz görevi görecek”

Escarus Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak, “Sürdürülebilir İş Rehberi’ni SKD Türkiye gibi önemli bir partnerle yayımlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Rehber, sürdürülebilirlik yolculuğuna yeni başlayan ve nereden başlayacağını bilemeyen şirketler için kılavuz görevi görecek. Sürdürülebilirlik bütüncül bir bakış açısıyla ele alınarak akılcı stratejiler geliştirilmelidir. Titiz çalışmalarımız sonucunda yayımladığımız bu rehberin, farklı sektörler için aydınlatıcı bir yol haritası olacağına inanıyoruz” diye konuştu.