Masterpass’ten Dijital Ödeme Kolaylığı

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dijital ödeme çözümü Masterpass, büyüme yolculuğuna “Masterpass Teknoloji Hizmetleri AŞ” adı altında devam ediyor. Türkiye’deki dijital ödeme teknolojilerini ve kullanıcı deneyimini geliştirmeyi amaçlayan Masterpass Teknoloji Hizmetleri AŞ, birçok yenilikçi hizmeti kullanıcılarıyla buluşturmaya devam ediyor.

Masterpass, 2024 itibarıyla 40 milyon kayıtlı tekil kullanıcıya, 75 milyon kayıtlı kart adedine ve 4 binden fazla üye işyerine ulaştı. E-ticarette yapılan her üç ödemeden biri Masterpass üzerinden gerçekleştiriliyor. Mastercard tarafından geliştirilen Masterpass, kullanıcılarına güvenli, hızlı ve kolay dijital ödeme çözümleri sunan bir platform olarak hizmet veriyor. Kart saklama teknolojisiyle güvenli ve hızlı ödeme imkanı sağlayan Masterpass, kullanıcıların kart bilgilerini tek bir yerde toplamasına olanak tanıyor.

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal, “Mastercard olarak, kullanıcılarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştıracak yenilikçi ödeme çözümleri sunmaya ve e-ticaret ödemelerinde öncülük etmeye kararlıyız. Türkiye’deki toplam e-ticaret işlemlerinin üçte birini kapsayan Masterpass’in bu denli yaygınlaşmasının arkasında, en güvenli, en hızlı ve en sorunsuz ödeme deneyimini sağlaması yatıyor. 40 milyon Masterpass kullanıcısının hayatını daha da kolaylaştıracak yenilikçi ürünler sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Mastercard EEMEA Masterpass Ürün Lideri ve Masterpass Teknoloji Hizmetleri AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Perköz, yeni şirket yapısıyla birlikte Masterpass’ın hızlı büyümeye ve yeni özellikler sunmaya devam edeceğini belirtti. Perköz, “Ülkemiz, Mastercard Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin en büyük e-ticaret pazarı konumunda. Masterpass’in yerini sadece Türkiye’de sağlamlaştırmakla kalmayacak, ülkemizin finansal merkez olma vizyonuna somut ve anlamlı bir katkı olarak teknolojimizi diğer ülkelere ihraç etmeye devam edeceğiz. Halihazırda Azerbaycan’da devreye aldığımız Masterpass, çok yakında Kazakistan’da da kullanıma açılacak. Gelecekte, bölgemizin tamamını kapsama hedefindeyiz” ifadelerini kullandı.