Marks & Spencer, Onarım Hizmeti Sunacak

Marks & Spencer (M&S), sürdürülebilir moda vizyonuyla giysi onarımları ve tadilatları için yeni bir hizmet başlatıyor.

Marks & Spencer, Ağustos ayından itibaren giysi onarım ve tadilat hizmeti sunacak. Müşteriler, çevrimiçi rezervasyon yaparak giysilerini tamir ettirebilecek ve yedi ila on gün içinde geri alabilecek. Bu hizmet, Sojo tarafından gerçekleştirilecek ve M&S’in kurum içi terzi ekibi tarafından desteklenecek. Sojo, giysilerin onarımını teşvik etme misyonuyla çalışıyor ve bu hizmeti daha yaygın hale getirmeyi amaçlıyor.

Sürdürülebilir Moda için Büyük Adım

M&S Giyim ve Ev Ürünleri Genel Müdürü Richard Price, “Onarım hizmetimizin başlatılmasıyla, müşterilerimize giysilerini başka bir hayata taşıma seçenekleri sunarak, bu süreci kolaylaştırıyoruz” dedi.

Sojo’nun Kurucusu ve CEO’su Josephine Philips ise ortaklığın giysi onarımlarını daha erişilebilir hale getirme hedefine katkı sağladığını vurguladı.

M&S, sürdürülebilirliği teşvik etmek amacıyla onarım hizmetlerine yönelik adımlar atarken yalnız değil. Sojo, Ocak ayında Londra’nın Oxford Caddesi’ndeki Selfridges mağazasında kalıcı bir yer edinerek müşterilere giysi onarım hizmeti sunmaya başladı. Bu mağaza, el çantası ve spor ayakkabı gibi ürünler için de onarım hizmeti sağlıyor.