YouTube’da Kişiyi Taklit Eden Yapay Zekâ İçerikleri Kaldırılacak

YouTube, yapay zekâ tarafından üretilen içeriklerin gizlilik ihlali olarak raporlanmasını sağlayacak yeni bir süreç başlattı.

YouTube, bir içerik kaldırma talebinden bulunulduğunda, içerik kaldırma taleplerini dikkatle değerlendirerek içeriğin yapay zekâ tarafından üretilip üretilmediğini, kişiyi tanımlayıp tanımlamadığını ve içeriğin parodi, hiciv veya kamu yararı içerip içermediğini dikkate alarak değerlendirme yapıyor. Ayrıca, içeriğin tanınmış bir kişiyi içerip içermediği ve bu kişinin suç faaliyeti, şiddet veya siyasi bir adayı desteklerken gösterilip gösterilmediği gibi faktörleri de inceliyor.

Değerlendirme Süreci

YouTube, içeriği yükleyen kişiye 48 saat süre tanıyarak şikâyetin sonuçlanmasını bekliyor. İçeriğin kaldırılması durumunda, videonun siteden tamamen silinmesi gerektiğini ve içeriğin adı ile kişisel bilgilerinin video başlığı, açıklaması ve etiketlerinden kaldırılacağını belirtiyor. Bu süreç, hem içeriği yükleyen kişinin haklarını hem de şikayette bulunan kişinin gizliliğini koruma amacı taşıyor.

YouTube’un son politika değişikliği, yapay zekâ tarafından üretilen içeriklerin insanların yüzlerini veya seslerini taklit etmesi durumunda gizlilik ihlali olarak raporlanmasını sağlıyor.