Mobil Reklam Harcamaları 362 Milyar Dolara Ulaştı

Mobil reklam harcamaları 2023 yılında %8 artarak 362 milyar dolara ulaştı. Bu yatırımın 2030 yılında 567,19 milyar dolara çıkması bekleniyor.

Pazarlama dünyasının reklamverenleri, hedef kitlelere ulaşmak ve onları müşterilere dönüştürmek için çeşitli dijital çalışmalara odaklandı.

2023 yılında mobil reklam harcamaları %8 artışla 362 milyar dolara yükseldi. Bu artış, pazar değerinin 228,98 milyar dolara ulaşmasını sağladı. Öngörüler, bu rakamın 2030 yılında 567,19 milyar dolara çıkacağını gösteriyor. Mobil uygulamaların ciro açısından 2024’te yarım trilyon dolarlık bir sektör haline geleceği tahmin ediliyor.

Başarının Anahtarı Adapte Olma Yeteneği

Adjust Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Satış Direktörü Başak Zerman, “Başarılı bir şirket olmanın anahtarı, sağlam temellere dayanmak ve stratejik bir yaklaşım benimsemektir” diyor. Zerman, reklamverenlerin satın aldıkları envanteri doğru şekilde ölçümleyebilmesinin ve kullandıkları farklı kanalların performansını değerlendirebilmesinin büyük önem taşıdığını vurguluyor. Ayrıca, gizlilik kuralları gibi hızla değişen koşullara hızla adapte olmanın ve gelecekteki başarıları güvence altına almanın kritik olduğunu belirtiyor.

Mobil Ekosisteminde Büyüme Stratejileri

Modern mobil ekosisteminde başarılı bir büyüme stratejisi geliştirmek için uygulama pazarlamacılarının kanalları çeşitlendirmeleri, doğru medya karmasını bulmaları ve sürekli değişen kullanıcı ihtiyaçlarına adapte olmaları gerekiyor. Yeni nesil teknolojilerin gücünden yararlanarak değişim ve adaptasyon sürecini yönetmek sektörde fark yaratmak adına önemli bir rol oynuyor.