İleri Dönüşümde Sokak Mobilyaları Trendi: Living Vroom

Avrupa’nın önde gelen mobilite ve taksi uygulaması Bolt, sıra dışı bir ileri dönüşüm hareketine imza atarak otomobil atıklarıyla tasarladığı sokak mobilyalarıyla sokakların sadece birer park yeri olmadığını hatırlatıyor.

Taksi, scooter, bisiklet ve araç kiralama gibi hizmetleri tek çatı altında sunan Bolt, “Şehirleri bireysel araçların hakimiyetine bırakmamalıyız” söylemiyle tanıtılan, atık otomobil parçalarından oluşturulan sokak mobilyalarını “Living Vroom” adıyla gündemde.

Tamamı İsveç ve Norveç’teki araba hurdalıklarından toplanan atıklarla tasarlanan Living Vroom, ileri dönüşüm projesi olmanın yanı sıra araçların hurda fazlalığına dikkati çekerek sürdürülebilir adımlar atılması gerektiğinin altını çiziyor.

İsveç ve Norveç hurdalıklarında çürümeye bırakılmış koltuk derisi, konsol ve patlamış hava yastığı gibi parçalar, İsveçli tasarım stüdyosu Interesting Times Gang tarafından bir araya getirilerek 3D yazıcılarla yeniden şekillendirildi ve lounge sandalyesi, puf, bank, güneş enerjili lambadan oluşan bir oturma grubu oluşturuldu.

Bu yenilikçi proje, sürdürülebilirlik ve ileri dönüşüm konularında farkındalık yaratırken, şehirlerin sadece araçlara tahsis edilmiş alanlar olmaktan çıkarılması gerektiğini vurguluyor.