ERTA’dan Sürdürülebilirlik Güvence Denetim Rehberi

Entegre Raporlama Derneği (ERTA), şirketlerin raporlama süreçlerine rehberlik edecek “Sürdürülebilirlik Güvence- Denetim Rehberi”ni yayımladı.

Rehber, güvence denetimine tabi şirketlere yol haritası oluşturmak ve entegre sürdürülebilirlik raporlamalarını etkin şekilde yönetmelerine destek vermek amacıyla hazırlandı.

Bağımsız güvence denetimlerinin önemine vurgu yapan ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın (SKA) son maddesi olan SKH 17’nin gerekliliklerine doğrudan katkı sağlamayı amaçlayan rehber, ERTA üyesi denetim şirketleri Centrum Türkiye, Deloitte Türkiye, EY Türkiye, Forvis Mazars Türkiye, KPMG Türkiye ve PwC Türkiye‘nin ortak çalışması olarak geliştirildi.

Bu çalışma, Türkiye’de denetim şirketlerini bir araya getiren ilk belge olma özelliğini taşıyor.

ERTA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Güler Aras, rehberin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, şirketlerin çevresel, sosyal ve yönetişim (ÇSY) performans göstergelerini doğru ve şeffaf bir şekilde raporlamalarının önemine dikkati çekerek, “Doğru ve güvenilir ÇSY raporlaması, şirketlerin iklim değişikliği ile ilgili riskleri yönetmelerinde ve paydaşlara karşı hesap verebilirliklerini artırmalarında önemli bir araç” açıklamasında bulundu.