Sosyal Sorumlulukta En İyi İşverenler Listesi

Great Place to Work ve ÖSGD’nin hazırladığı Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük alanında Türkiye’nin En İyi İşverenler Listesi açıklandı. 38 şirket listeye girdi.

İşyeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda küresel otorite olan Great Place To Work , 2024 yılı için Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük alanında En İyi İşverenler listesini açıkladı. Great Place To Work® Türkiye’nin, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) ile ortaklaşa yürüttüğü analizler sonucunda, toplumsal katkı ve çalışan gönüllülüğü alanında öne çıkan 38 şirket listeye girdi. Great Place To Work® sertifikasına ve Trust Index çalışan deneyimi anketi sonuçlarında yüksek skora sahip şirketler, listede yer alabilmek için ÖSGD’nin hazırladığı analiz yaklaşımıyla değerlendirildi. Bu analizde, şirketlerin çalışanlarının Trust Index™ anketindeki sosyal sorumluluk ve gönüllülük sorularına verdiği cevaplar incelendi ve skorların ortalaması alınarak aday şirketler belirlendi. Aday şirket çalışanları, sosyal sorumluluk ve gönüllülük alanında şirketlerini değerlendirmek için ÖSGD tarafından hazırlanan 5 soruya cevap verdiler.

Great Place To Work Türkiye CEO’su Eyüp Toprak, araştırma sonuçlarını değerlendirirken şunları söyledi: “Sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetleri sadece topluma değer katmakla kalmıyor, çalışanların şirkete bağlılıklarını, güvenlerini ve amaç duygusunu artırıyor. Bu yıl 600’den fazla şirketi değerlendirdiğimiz Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük araştırmamızda, 38 şirket en iyi işverenler listesine girmeye hak kazandı. Araştırma, sürdürülebilir gönüllülük çalışmalarının kurum kültürünün ayrılmaz bir parçası olabileceğini gösteriyor. Listede yer alan şirketlerde çalışanların yüzde 92’si şirketlerinin topluma değer katma biçimlerinden memnun. Ayrıca, çalışanların yüzde 86’sı işlerinin kendileri için sadece bir ‘iş’ olmadığını, özel bir anlam taşıdığını belirtiyor. Bu da bu şirketlerin çalışanlarının işlerine bağlılıklarını artırarak sürdürülebilir bir performansa imza attıklarını gösteriyor. Listede yer alan şirketlerde çalışanların yüzde 84’ü ise iş yerlerini ailelerine ve arkadaşlarına harika bir iş yeri olarak tavsiye ediyor. Bu da sosyal sorumluluk ve gönüllülük alanındaki en iyi iş yerlerinin güçlü işveren markaları oluşturarak yetenek çekiminde ve uzun vadeli bağlılıkta önemli bir avantaj sağladığını gösteriyor.” dedi.

Great Place To Work® Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Listesi 2024

Abbvie , Akiş GYO , Allianz , Astellas , Astrazeneca , Beştepe Koleji , Boosmart , Chiesi , Cisco , DHL Express , Edenred , Enqura , Galata Wind Enerji A.Ş. , Gedik Yatırım , Hilton , Kalkınma Yatırım Bankası , KKB Kredi Kayıt Bürosu , Koç Finansman , Kriko , Lilly Türkiye , Logo Yazılım , Medical Point , Novo Nordisk , Organik Kimya , Pernod Ricard , Pluxee , Servier , Somerset Maslak , Sunvital Enerji ,Teknasyon , Teleperformance , Trabzon Port , Vector , Viessmann , Votorantim Cimentos , Yepaş , Yıldız Holding , Zoetis