Arçelik’ten Yeşil Enerji Atılımı

Arçelik, Arçelik Enerji Çözümleri Evi projesiyle yeşil enerji dönüşümüne öncülük ediyor. Evlerde yenilenebilir enerjiyi teşvik ederek farkındalığı artırıyor.

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Türkiye, Avrupa’nın en fazla güneş alan ülkesi. Yenilenebilir enerjiye geçiş, iklim kriziyle mücadelede kritik bir araç. başladığımız yenilenebilir enerji atılımını hız kesmeden sürdürüyoruz. Konutlardaki elektriğin yüzde 47’si Arçelik Enerji Çözümleri Evlerimizle dönüşecek. Geri dönüştürülmüş plastikten yapılan evlerimiz, güneş enerjisi sistemleriyle kendi elektriğini üreterek tüketicilere yeşil enerji deneyimi sunacak. Hedefimiz, müşterilerimize tasarruf sağlamak ve yenilenebilir enerjiyi cazip hale getirmek. Gelecekte farklı projelerle bu atılımı sürdüreceğiz” dedi. Arçelik Enerji Çözümleri TIR’ıyla güneş enerjisini işletmelere taşıyor. Arçelik Enerji Çözümleri Evi ise tüketicileri yeşil dönüşüme teşvik ediyor. İstanbul Kadıköy’deki Kalamış Marina’da ziyarete açıldı. 30 Haziran’a kadar Kalamış Marina’da sergilenecek. Daha sonra İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla’da farklı kentsel alanlarda farkındalık yaratacak.

Dinçer, şirketin küresel operasyonlarında 2050’ye kadar net sıfır emisyon taahhüdünü vurgulayarak, yenilenebilir enerjiye önem verdiğini belirtti. Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyeline dikkat çekerek yerli güneş paneli üretimiyle başlayan atılımlarının devam ettiğini ifade etti. Arçelik Enerji Çözümleri TIR’ı ve Evi projeleriyle işletmelerden sonra konutlarda da yeşil dönüşümü hızlandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Dinçer, Türkiye’de konutlar ve sanayi kuruluşlarının elektrik tüketiminde yüzde 47 pay aldığını belirtti. Yenilenebilir enerji kullanımının ekonomik ve çevresel faydalarına vurgu yaptı. Güneş enerjisi sistemlerinin evlerde temiz enerji sağladığını ve Arçelik’in 350’den fazla bayisi aracılığıyla yenilenebilir enerji ürünlerini tüketicilere sunduğunu söyledi. Arçelik Enerji Çözümleri Evi’nin geri dönüştürülmüş malzemelerle tasarlandığını ve güneş enerjisiyle ev içi cihazları beslediğini açıkladı. Gelecekte farklı projelerle yenilenebilir enerji atılımını sürdüreceklerini ve müşterilere tasarruf sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Ev, dış cephesinden içindeki mobilya ve dekoratif ürünlere kadar toplamda 1,8 ton geri dönüştürülmüş plastikten üretildi. HomeWhiz özellikli ürünlerle tüketicileri enerji kullanımı konusunda bilgilendirecek ve uzaktan kontrol imkanı sunacak. Evin rotası Arçelik Enerji Çözümleri Evi sayfasından takip edilebilecek.