Google, Cameyo Uygulamasını Satın Aldı

Cameyo, anlaşma kapsamında sanallaştırılmış uygulamaların ChromeOS da entegrasyon seçeneklerini artırmak için işbirliği yapacak.

Google, basına yansımayan bir anlaşma sonucunda, herhangi bir cihazda uygulama çalıştırma imkanı sunan Cameyo’yu satın aldı. Andrew Miller, Eyal Dotan ve Robb Henshaw tarafından 2018’de kurulan Cameyo, herhangi bir cihazda yerel kurulum gerektirmeden uygulama çalıştırmaya olanak tanır. Windows, Mac, Linux ve Chromebook gibi işletim sistemlerinde kullanılabilir. Cameyo, BT departmanlarının yazılım paketlerini yönetme ve dağıtma sürecini kolaylaştırır. Cameyo, uygulamaları bulut tabanlı olarak dağıtarak, kullanıcıların internet bağlantısı olan herhangi bir yerden ve cihazdan erişmesini sağlar. Google Cloud, Microsoft Azure ve Amazon Web Services gibi farklı bulut sağlayıcılarına entegre olan platform, uygulama güncellemelerini merkezi olarak yönetir.

Satın alımın ardından görüşlerini The Verge ekibiyle paylaşan Cameyo’nun Kurucu Ortağı ve CMO’su Robb Henshaw, “Bu satın alma, bu sanallaştırılmış uygulamaların ChromeOS’a daha da derin entegrasyonuna yol açacak. Daha fazla entegrasyon yalnızca son kullanıcı deneyimini geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda BT yöneticilerinin bu uygulamaları dağıtmasını ve kullanıcılarına sunmasını da kolaylaştıracak” dedi.