Ocean 14 Capital, 201 Milyonluk Fon Oluşturdu.

Lüksemburg merkezli Ocean 14 Capital, okyanus sağlığını iyileştirmeye odaklı sürdürülebilir çözümlere yatırım yapmak için yeni bir fon oluşturdu.

Ocean 14 Capital , çevresel risklere odaklanan mavi ekonomiyi güçlendirmeyi hedefliyor. Yeni fon, mavi ekonomiye odaklanarak doğal kaynakların verimli kullanımını ve su kaynaklarının korunmasını hedefliyor. Gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir dünya inşa etmeyi amaçlıyor.

Ocean 14 Capital, su ürünleri yetiştiriciliği, plastik atık azaltımı, ekosistem koruma ve aşırı avlanmayı önleme gibi alanlarda çözümler geliştiren girişimlere yatırım yapacak. Şimdiden 14 girişime 6 milyon avronun üzerinde yatırım yaptı.

Ocean 14 Capital’in kurucu ortağı Chris Gorell Barnes, ‘Okyanuslar dünyadaki yaşam için kritik yaşam destek sistemidir. Soluduğumuz oksijenin yarısını sağlar, karbonun yarısını emer, dünyayı besler, yüz milyonlarca insana istihdam sağlar.’ dedi. Eğer okyanusların sistemi durursa, insanlık için oyun biter. Kurumlar, iklim krizini önleme şansına sahip olmak için sermaye piyasasını yeniden düzenlemenin önemini anlıyor.

Nestlé Purina Küresel İş Birimi Başkanı Dan Smith, ‘Dünyanın okyanusları aşırı avlanma, kirlilik ve iklim değişikliğinden zarar görüyor, bu da deniz habitatlarının çarpıcı biçimde kaybına neden oluyor. Bu nedenle, bu alanda öncü bir ortak olan Ocean 14 Capital Fund I ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.’ dedi.