NASA, yeni yıl için şimdiden hazırlıklara başladı. 2024’ün sonlarında gerçekleştireceği “Güneş’e dokunma” misyonu, bu hazırlıklardan biri olarak öne çıkıyor. Bu misyon, Parker Güneş Sondası’nın Güneş’in yakınından geçerek uzay araştırmaları için önemli bir kilometre taşı olma hedefini taşıyor.
Bu görev, NASA’nın internet sitesinde “Güneş’e dokunma” olarak tanımlanıyor. Misyon, bir yıldızın atmosferinden ilk örneklemeyi almayı amaçlıyor. Sonda, iddialara göre 12 Ağustos 2018’de fırlatıldı ve 24 Aralık 2024’te 195 km/s hızla Güneş’in yanından geçecek.
Projenin önemli isimlerinden biri olan Nour Raouafi, bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Raouafi, “Pratikte bir yıldızın üzerine iniyoruz. Bu, tüm insanlık için büyük bir başarı olacak. 1969’daki Ay’a inişle eşdeğerde” ifadelerini kullandı.
NASA, sondanın Güneş yüzeyine daha önce hiç olmadığı kadar yakın bir yörüngede dolaşacağını belirtiyor. Bu durumun, Güneş’i daha iyi anlamak adına yardımcı olacağını ve bilim insanlarının Güneş rüzgarının kökeni ve doğası hakkında önemli veriler toplayacağını vurguluyor.