Sabancı Vakfı, 2007’den beri sivil toplumun güçlenmesine ve toplumsal gelişime katkıda bulunmayı amaçladığı Hibe Programı’nın yeni dönem başvurularını almaya başladı.
Sivil toplum kuruluşlarının eğitim alanında gerçekleştirecekleri projeleri desteklemeyi amaçlayan Hibe Programı için başvurular, 3 Ocak ile 9 Şubat tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilebilecek.
Vakıf, Hibe Programı’na başvuracak kurumlardan, nitelikli eğitime eşit erişim, kız çocuklarının eğitim sürekliliği, erken yaşta ve zorla yapılan evliliklere karşı mücadele, insan hakları konusunda farkındalık ve güçlenme, bağımsız yaşam ve erişilebilirlik, iklim değişikliği ile mücadele gibi alt temalardan en az birine odaklanan projelerini bekliyor.
Sabancı Vakfı, Toplumsal Gelişmeye Katkıda Bulunuyor
Sabancı Vakfı’nın 17 yıldır sivil toplumun güçlenmesi ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunma hedefiyle Hibe Programı’nı kesintisiz sürdürdüğünü aktaran Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, şu açıklamalarda bulundu:
“Vakıf olarak kuruluşumuzdan bu yana toplumsal gelişim için çalışmalar sürdürüyoruz. Bu hedefimizin gerçekleşmesi için de sivil toplumun desteklenmesi gerektiğine gönülden inanıyoruz. Yine büyük bir gururla belirtmek isterim ki 17 yıldır, Türkiye’de sivil topluma kesintisiz hibe desteği veren tek vakıfız. Çalışmalarımız doğrultusunda da bugüne kadar 238 projeye 80 milyon liradan fazla destek verdik ve Türkiye’nin 81 ilinde yüz binlerce insana ulaştık. Desteğimizin kapsamı yalnızca hibe değil, kurumların ihtiyaç duydukları alanlarda kapasitelerini geliştirebilmeleri için uzmanlık desteği sağlamaktan, iletişim ve görünürlük faaliyetlerine kadar birçok alanda onlara yol arkadaşlığı yaptık. Ne mutlu ki bu yıl da yeni yol arkadaşlarımızla toplum için var gücüyle gönülden çalışan insanların varlığına dair inancımızı güçlendirmeye ve iz bırakan hikayelerimize yenilerini eklemeye devam edeceğiz.”
Programa başvuracak projelere 600 bin ile 1 milyon lira arasında hibe desteği sağlanacak ve toplamda 8 milyon lira destek ayrılacak. Seçilen projelerin en erken 17 Temmuz’da başlaması ve en geç 16 Temmuz 2025’te sona ermesi gerekiyor. Ayrıca projelerin temel faaliyetlerinin Türkiye sınırları içerisinde olması gerekiyor. Başvuru yapacak sivil toplum kuruluşlarının en az bir ortak ile başvurmaları bekleniyor.