Google Bard, ChatGPT’ye Rakip Olacak

Google, Gemini ismini verdiği yeni dil modelini tanıttı. Bütün Google servislerine entegre olacak model, OpenAI’ın GPT’sini alt etmeye çalışacak.

Gemini 3 Farklı Versiyona Sahip

Yapay zekâ , en basit şekilde belirli görevleri yerine getirmek için insan zekasını taklit eden ve topladıkları bilgileri yineleyerek kendilerini geliştirebilen sistemler olarak tanımlanır. Günümüzde önemi artan yapay zekâ dev şirketlerin gücünü kanıtladığı alanlardan biri olma yolunda ilerliyor. Dolayısıyla dünya devleri arasındaki yarış gittikçe kızışıyor. Geçtiğimiz günlerde Google uzun zamandır beklenen Gemini modelini tanıttı. Bir dil modeli (LLM) olan Gemini, Google için yeni bir yapay zekâ yarışı başlatacak ve OpenAI GPT’sine rakip olması bekleniyor. Gemini 3 versiyona sahip. Bunlar: Nano, Pro ve Ultra.

Google’da Bard ve Assistant’ı yöneten Sissie Hsiao, bir basın toplantısında Gemini’nin Bard için “şimdiye kadarki en büyük ve en iyi yükseltmeyi” temsil ettiğini belirtti.  Google’ın CEO’su Sundar Pichai, Gemini’ın yetenekleri her alanda son teknoloji.” diyor ve modelin “insanların dünyayı anlama ve onunla etkileşim kurma biçiminden ilham aldığını” söylüyor.

Şimdilik Bard sadece bir sohbet robotu. Dünya devi şirketin Bard hakkındaki hedefi rakipsiz olmak.