Anadolu Efes’ten İnovasyon Programı: BrewFuture

Anadolu Efes, sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçası olarak kurum içinde ve dışında girişimcilere destek olmaya ve iş birliği fırsatları yaratmaya devam ediyor.

Şirket, bu yıl Global Girişimcilik Haftası’nı, “Anadolu Efes Girişimcilik Festivali” adı altında kurum içinden ve dışından birçok katılımcıyla kutladı. Anadolu Efes, BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini desteklemek ve şirketin 2030 sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla “BrewFuture” adlı açık inovasyon programını başlattı.

Marka, Global Girişimcilik Haftası kapsamında düzenlediği Girişimcilik Festivali’nde iklim eylemi, döngüsel ekonomi ve tarım uygulamaları alanlarında faaliyet gösteren girişimcilere sürdürülebilir inovasyon konusunda iş birliği yapma çağrısında bulundu. Bu çerçevede şirket, sürdürülebilir bir dünya için zorlukların üstesinden gelmeye yönelik farklı bakış açılarını teşvik ederek ve geleceği şekillendirecek yenilikçi fikirleri destekleyerek ileri aşama startuplara kapılarını BrewFuture programıyla açıyor. Programa katılan startuplar, ürünlerini geliştirmenin yanı sıra Anadolu Efes’ten mentorluk alabilecek ve girişimlerini büyütme fırsatı bulabilecek.

Anadolu Efes Bira Grubu Başkanı ve CEO’su Can Çaka, konuyla alakalı aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Girişimcilik ekosistemini desteklemek ve bu alandaki etkimizi her yıl daha da büyütebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. Daha yaşanabilir bir dünyayı mümkün kılmak için geleceği şekillendiren fikirlere destek olmanın hem onlarla bilgilerimizi paylaşmanın hem de onlardan öğrenmenin önemine inanıyoruz. Bu bağlamda güçlü inovasyonların, iş birliğinden doğduğu bilinciyle BrewFuture programını hayata geçiriyoruz. Bizim için BrewFuture, bir programdan öte Anadolu Efes’in dünya için pozitif etki yaratma taahhüdünün bir parçası diyebiliriz. Bu programın yaratacağı dönüştürücü etkiyi görmek için heyecanlıyız.”

BrewFuture programına katılmak isteyen startuplar, başvurularını 15 Aralık 2023 tarihine kadar www.thebrewfuture.com adresinden yapabilirler.