Schneider Electric, “Dünyayı Değiştirenler” Listesinde!

Schneider Electric, dünya genelinde sürdürülebilirlik çalışmalarını sürdürdüğü için Fortune’un 2023 Dünyayı Değiştirenler listesine dördüncü kez seçildi.

Fortune Dünyayı Değiştirenler listesi, sürdürülebilirliği temel iş stratejisi ve operasyonlarının ayrılmaz bir parçası olarak benimseyen ve faaliyetleri aracılığıyla olumlu sosyal veya çevresel etki yaratan dünyanın en iyi şirketlerini her yıl ödüllendiriyor. Fortune, adayları ölçülebilir sosyal etki, iş sonuçları ve inovasyon derecesine göre değerlendiriyor.

Fortune, bu yılki değerlendirmesinde, evleri daha entegre ve verimli hale getiren, alanında bir ilk olan enerji yönetimi sistemi Schneider Home’u vurguladı. Bu sistem, akıllı elektrik paneli ev bataryası, solar invertör, elektrikli araç şarj cihazı ve ağa bağlı elektrik armatürlerini bir araya getiriyor. Ayrı uygulamalara ve dağınık donanımlara ihtiyaç duyan mevcut çözümlerin aksine Schneider Home, her şeyi tek bir uygulamanın kontrolü altına sokuyor.

Fortune, bu çözümün insanlara ve gezegene sağladığı faydayı, ev sahiplerinin enerji kullanımını daha iyi yönetmelerine, kamu hizmeti maliyetlerini azaltmalarına ve daha sürdürülebilir bir şekilde yaşamalarına yardımcı olması nedeniyle bu yılın önemli başarıları arasında gösterdi.

Schneider Electric, Sürdürülebilirliğe Önem Veriyor

Schneider Electric’in ABD’nin önde gelen ev üreticilerinden KB Home ile yaptığı iş birliği, Schneider Home çözümlerinin daha geniş çapta kullanılmasına dair önemli bir örnek oluşturuyor. Fortune’ın duyurduğu iş birliği ile Kaliforniya’nın Menifee bölgesinde yenilikçi, enerji tasarruflu ve dayanıklı yeni bir ev projesi hayata geçiriliyor.

Şirketin küresel ölçekte elde ettiği bu önemli başarı, Schneider Electric’in sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde şirketlerin, sektörlerin, ticari ve konut binalarının, ve tüm ekonomilerin daha enerji verimli ve dayanıklı hale gelmesine yardımcı olma hedefine ve dünyanın dört bir yanındaki insanların yaşamlarını dönüştüren inovatif ürünler ve hizmetler sunma güçlü taahhüdüne işaret ediyor.

Fortune’un Değişimi Yaratanlar listesi, sürdürülebilirlik vizyonuyla dünyada iz bırakan ve yıllık gelirleri 1 milyar doların üzerinde olan şirketleri değerlendiriyor. Yıllık olarak küresel sürdürülebilirlik vizyonuna katkıda bulunmuş yeni şirketlerin eklenmesi amaçlanan listede, yüzlerce şirket gözden geçiriliyor. Nihai liste, Fortune editörleri tarafından derginin kendi rapor ve analizlerine dayanılarak oluşturuluyor.