ICIS Piroliz Yağı Fiyatlandırmasını Takip Ediyor

Piroliz yağı için türünün ilk örneği olan endeks, alıcıların ve satıcıların kimyasal geri dönüşüm pazarındaki genel fırsatları şeffaf ve net bir şekilde değerlendirmelerine olanak tanıyacak.

Plastiklere yönelik kimyasal geri dönüşüm (diğer adıyla gelişmiş geri dönüşüm ) pazarı hızla artıyor. Research and Markets’ın Ağustos ayında yayınlanan bir raporuna göre, kimyasal geri dönüşüm pazarının 2022 yılında 730 milyon dolar değerinde olan plastik ambalaj kısmının, yıllık %43,5 oranında önemli bir büyüme göstererek 2030 yılında 13,08 milyar dolar değerine ulaşması öngörülüyor.

Küresel bir emtia istihbaratı kaynağı olan ICIS, kimyasal geri dönüşüm çıktılarının fiyatlandırılmasına yönelik artan tüketici talebinin karşılanmasına yardımcı olmak için Piroliz Yağı Fiyatlandırma Endekslerini başlattı. ICIS bu fiyatlandırma endeksini sağlayan ilk kuruluştur. Bu, ICIS’in 2021’de başlattığı ve artık ICIS Karma Plastik Atık ve Piroliz Yağı raporu olan Karma Plastik Atık – Avrupa fiyatlandırma raporunun bir parçası olacak .

Karışık plastik atık fiyatlandırma hizmeti şu anda piroliz yağı için temel hammaddeleri (karışık poliolefin balyaları ve yüksek plastik içerikli atıktan türetilmiş yakıt balyalarını) içermektedir. Piroliz yağı için bir fiyatlandırma endeksinin uygulamaya konulması, bu önemli kimyasal geri dönüşüm zincirinde rakipsiz bir görünürlük sağlayacaktır. Bu, ICIS’in mekanik geri dönüşüm pazarlarını kapsamlı bir şekilde kapsamasıyla birlikte yer alıyor ve oyuncuların ilk kez kimyasal ve mekanik geri dönüşüm fiyatlarını ve dinamiklerini doğrudan karşılaştırmasına olanak tanıyor.

Eylül 2023 itibarıyla, hammadde olarak karışık plastik atıkları (poliolefinlere odaklanarak) hedefleyen piroliz bazlı tesisler, ICIS Recycling Supply Tracker – Chemical’a göre Avrupa’daki tüm operasyonel kimyasal geri dönüşüm kapasitesinin ~%60’ını oluşturuyor . Nihai yatırım kararı (FID) olarak kabul edilen projelere göre, Avrupa’daki bu tür projelerin toplam kapasitesinin 2028 yılına kadar neredeyse yedi kat artarak yıllık 600.000 ton/661.387 tona ulaşması bekleniyor. FID öncesi proje hattının kilidi açılırsa, karışık plastik atıkları hedef alan toplam piroliz kapasitesi 2028 yılına kadar yıllık ~1,7 milyon ton/1,87 milyon tona ulaşabilir.

ICIS: Piroliz yağı güvenilir fiyat göstergelerinden yoksun

Piroliz yağı fiyatları işlenmemiş eşdeğerlerini takip etmiyor; bu da gelişmekte olan bu önemli pazarın karşılaştırma yapılabilecek güvenilir, bağımsız fiyat göstergelerinden yoksun olduğu anlamına geliyor. ICIS’in Piroliz Yağı Fiyatlandırma Endeksi, alıcı ve satıcıların kimyasal geri dönüşüm pazarındaki genel fırsatları şeffaf ve net bir şekilde değerlendirmelerine olanak tanıyacak.

Victory, “Yeni fiyat serilerinin eklenmesi, zincir genelinde kapsamlı bir kapsam sağlıyor ve ICIS’in mevcut kimyasal ve mekanik geri dönüşüm tedarik takipçilerinin yanı sıra mekanik geri dönüşüm fiyat karşılaştırmaları, analitik ve danışmanlık hizmetlerini de tamamlıyor” diye açıklıyor. “

Bu, müşterilere döngüselliğe giden çeşitli yolların gelişimini karşılaştırmak ve takip etmek için eksiksiz bir araç paketi sağlıyor.” Polietilen (PE) ve polipropilen (PP) sektörleri için, kimyasal geri dönüşüm birçok kişi tarafından Avrupa’da kitlesel ölçekte geri dönüştürülmüş gıdayla temas eden ambalaj elde etmenin en uygun yolu olarak görülüyor.

ICIS’in piroliz yağı fiyatlandırmasını uygulamaya koymasının, önümüzdeki yıllarda dikkate değer bir büyüme yaşanması beklenen bir sektörde müşterilerin daha etkin bir şekilde ticaret yapmalarına olanak sağlayacak şekilde önemli bir netlik getirmesi bekleniyor.

yazar avatarı
Aleyna Yıldırım