TEKNOFEST Ruhuna ASELSAN Dokunuyor

“Türkiye’nin önde gelen savunma ve teknoloji şirketlerinden ASELSAN, teknoloji meraklılarına yönelik düzenlenen TEKNOFEST etkinliğine güçlü bir şekilde katılım sağlayacak.”

ASELSAN, TEKNOFEST’in Ankara etkinliği kapsamında, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivaline özgü son dönemde geliştirdiği yüksek teknoloji ürünlerini sergileme fırsatı bulacak.”

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) işbirliğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın önderliğinde, 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST etkinliği, Etimesgut Havalimanı’nda gerçekleşecek. Bu bağlamda, festival kapsamında ASELSAN’ın GÜRZ Hava Savunma Sistemi, Murad Muharip Uçak Burun Radarı, Ertuğrul Bomba İmha Robotu, Avcı Kaska Entegre Kumanda Birimi, AselFlir-500 Elektro-Optik Sensör Sistemi, Karat Kızılötesi Arama ve Takip Sistemi, Atom Akıllı Mühimmat ve Ertunga İnsansız Kara Aracı gibi çözümleri ziyaretçilerle buluşturulacak.

ASELSAN Ürünleri TEKNOFEST’te

Ahmet Akyol

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gerçekleşecek TEKNOFEST Ankara etkinliğinde, vatandaşlarımıza, gençlere ve çocuklara kapılarını açacaklarını ifade etti. Ayrıca, böylesine anlamlı bir etkinliğin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Akyol şunları dile getirdi:

“ASELSAN, Ankara’da kurulmuş ve Türkiye’nin değişik vilayetlerine yayılmış ve teknolojiye, Türk savunma sanayisine liderlik eden bir şirketimiz. Bizim en büyük kıymetimiz insan kaynağımız. Yüksek teknolojide, yüksek nitelikli insanlarıyla bugüne kadar milletimizin izlediği başarılı projeleri hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Özellikle teknolojiye olan merakın erken yaşlarda başlatılmasını sağlayan, buna çocuk yaşlarda ilgi uyandıran TEKNOFEST faaliyetini ASELSAN açısından, savunma sanayisi açısından, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği açısından çok kıymetli ve faydalı buluyoruz. Bu kapsamda TEKNOFEST etkinliklerine ciddi katkı sağlıyoruz paydaş olarak. Ankara’da olması da bir ilk. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelmesi ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılında yapılıyor olması da ayrı bir gurur tablosu.”

TEKNOFEST Gençleri ASELSAN’da Mühendis Oldu

Ahmet Akyol, teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve gelecek yıllarda ASELSAN’da mühendislik kariyeri yapacak gençlere destek olmayı amaçlayan birçok faaliyeti yönettiklerini paylaştı. Ayrıca, “TEKNOFEST’in ilk yıllarında projelerde yer alan arkadaşlarımızın birçoğu artık ASELSAN’da mühendis olarak çalışıyorlar” şeklinde ifade ederek, bu olumlu gelişime dair şunları söyledi:

“O ruhu, girişimciliği, yenilikçiliği, deneyimleri erken yaşlarda proje yaparak, yarışarak göstermiş arkadaşlarımızın bir kısmı artık Türkiye’nin bu yüksek teknolojili, gurur kaynağı projelerinde yer alıyorlar. Lise çağında nitelikli iş gücünü, istihdamı desteklemek adına ASELSAN Mesleki Teknik Lisesini Ankara’da kurduk. Son 3-4 yıldır Türkiye’nin en yüksek, yüzde 1’den daha iyi bir seviyedeki öğrencileri orada eğitimle destekliyoruz. ASELSAN’ın bütün birimleriyle, bütün imkanlarıyla o lisemizi destekliyoruz. Bu bize önümüzdeki yıllarda çok iyi yetişmiş, teknik bilgisi, seviyesi yüksek mühendisler, teknisyenler ve insan kıymeti olarak dönecek. Bununla birlikte üniversite çağlarındayken daha okul bitmeden mühendislik, AR-GE, geliştirme deneyimi kazanabilmeleri açısından en kıymetli, en başarılı öğrenci kitlemizi üçüncü sınıfta ASELSAN A Yetenek Programı’na alıyoruz. Her yıl 200’ü aşkın öğrencimiz okul hayatlarına devam ederken bizde çalışmaya başlıyorlar. ASELSAN’daki abileriyle, mentörleriyle, ablalarıyla, kendinden daha kıdemli mühendislerle birlikte teoride öğrendikleri bilgileri deneyimleyerek hayata geçirme imkanı buluyorlar. A Yetenek programımızı bu yıl da başvuruya açtık. Öğrencilerimiz şu anda başvurabiliyorlar. Bu programı uzun yıllardır başarıyla uyguluyoruz.”

“ Önceliğimiz İnsana Yatırım”

Ahmet Akyol, her yıl lise ve üniversite seviyelerinden 1000’den fazla öğrenciyi staj programlarına kabul ettiklerini belirterek, stajyerlere TEKNOFEST’e katılma ve festivalde paydaş olarak yer alma fırsatı sunduklarını dile getirdi. Ayrıca, yeni mezun mühendisler için şirket içinde çeşitli programların bulunduğuna da dikkat çeken Akyol, şu ifadeleri kullandı:

“ASELSAN ve savunma sanayisi olarak insana yatırımı en öncelikli konu olarak ele almış durumdayız. Bu kapsamda ilkokuldan değişik programlarla başlattığımız desteklerimizi ASELSAN’da mühendis olduklarında da devam ettirdiğimiz bir anlayışla uçtan uça, bütün safhalarında, bütün aşamalarında insana yatırımı en öncelikli konu olarak ele alıyoruz. Geleceğe Türkiye’yi taşıyacak kadrolar, bu iyi yetişmiş insan kaynağı. Buna giderek artan oranda yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bütün Ankara’daki halkımızı, vatandaşlarımızı, gençlerimizi, ailelerimizi çocuklarıyla beraber Türkiye’nin gurur kaynağı TEKNOFEST’e davet ediyorum. ASELSAN olarak önemli bir paydaş olarak yerimizi alacağız. Gelip bu gururu, Türkiye’nin gurur kaynağı projeleri, ürünleri birlikte görelim, eğlenelim ve gençlerimize erken yaşta bu anlayışı, misyonu, vizyonu birlikte kazandıralım. ASELSAN, Türk milletine bu anlayışla hizmet etmeye devam edecek.”

yazar avatarı
Aleyna Yıldırım