Schneider Electric, Karbon Yakalama Endüstrisine Güç Katıyor

Dünya çapında bir lider olan Schneider Electric, büyüyen operasyonlarında karbon yakalama konusunda öncü bir rol üstlenen Brilliant Planet‘e, “EcoStruxure Automation Expert” çözümü ile destek sağlıyor.

Schneider Electric’in yaptığı açıklamaya göre; firma yeni nesil teknolojilerini kullanarak karbon yakalama sektörüne destek sağlamaya devam ediyor.

Şirket, en son alg tabanlı karbon yakalama konusunda öncü olan Brilliant Planet ile iş birliği yaparak çözüm ortaklığını duyurdu. Schneider Electric, Platinum Electrical Engineering ile iş birliği içerisinde Brilliant Planet’in operasyonlarına EcoStruxure Automation Expert çözümüyle destek sağlayacak.

Brilliant Planet, algleri uygun maliyetli bir yöntem olarak kullanarak gigaton ölçeğinde karbonu kalıcı ve ölçülebilir bir şekilde tutuyor. Şirket, sahil bölgelerinde, açık alanlarda ve havuz tabanlı sistemlerde büyük miktarlarda mikro yosun yetiştirme konusunda faaliyet gösteriyor. Bu sistemler, aynı orman alanına kıyasla atmosferden 30 kat daha fazla karbonu hapsetmeyi mümkün kılıyor. BM Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) de karbon yakalama teknolojilerini iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarının önemli bir parçası olarak kabul ediyor.

Fas’taki 3 hektarlık tesisinde 4 yıl süren deneme süreçleri de dahil olmak üzere toplam 8 yıllık bir araştırma ve geliştirme çalışmasının ardından Brilliant Planet, artık dünya çapındaki tesislerde kullanılabilecek ölçeklenebilir bir platform geliştiriyor.

Schneider Electric, Sürdürülebilir Çözümler Sunuyor

Bu önemli çalışmada, kolayca ölçeklendirilebilen, son derece esnek ve verimli bir kontrol sistemine ihtiyaç duyan Brilliant Planet, operasyonların tam görünürlüğünü ve kontrolünü sağlamak amacıyla dünyanın ilk yazılım odaklı evrensel otomasyon sistemi olan EcoStruxure Automation Expert’i AVEVA System Platform ve AVEVA Insight ile birleştirerek Schneider Electric’in Onaylı İş Ortağı olan Platinum Electrical Engineering’i tercih etti.

Geleneksel sanayi otomasyon sistemleri genellikle kapalı, özel ve donanım temellidir. Verimliliği artırmak amacıyla farklı markaların yeni teknolojilerini entegre etmek isteyen kuruluşlar için bu durum zorlayıcı ve maliyetli olabilir.

EcoStruxure Automation Expert, birlikte çalışabilirlikte IEC 61499 standardını temel alan evrensel bir otomasyon çözümü ve bu nedenle yeni veya mevcut üçüncü taraf ekipmanlarla kolayca entegre edilebiliyor. Bu sayede Brilliant Planet’in dünya genelindeki yeni tesislerinde de kolay ölçeklenebilirlik sağlıyor.

Brilliant Planet Üst Yöneticisi (CEO) Adam Taylor, “Schneider Electric ve Platinum Electrical Engineering iş birliğinde sunulan çözümler, her tesiste kopyalama, yapıştırma ve ölçeklendirme yapmamızı sağlıyor. Bu da kaynakları daha verimli kullanabileceğimiz ve kontrol süreçlerinde önemli gelişmeler sağlayabileceğimiz anlamına geliyor. Bu sistemin önümüzdeki yıllarda daha yaygın bir kullanım için temel oluşturmasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.