Amazon, Ürün İncelemelerine Yapay Zekayı Kattı

Amazon, ürün değerlendirmelerini özetlemek için üretken yapay zeka kullanımına başladı. Bu uygulama şu an için yalnızca Amerika’da kullanılıyor.

Amazon’da bir ürünün kalitesini değerlendirmemizi kolaylaştıran bir yapay zeka sistemi bulunuyor. Ancak Amazon incelemeleri genellikle uzun olduğundan bir ürünün olumlu ya da olumsuz yönlerini anlamak zor olabiliyor. Bu nedenle Amazon, alışveriş sürecini daha kolay hale getirmek amacıyla üretken yapay zekayı kullanmaya başladı. Bu yapay zeka, ürün incelemelerini tek bir paragraf halinde özetleyecek.

Yapay Zeka, Ürün İnceleme Özetlerini Çıkarıyor

Amazon, bir süredir ürün inceleme özetleri için yapay zeka sistemini test ediyordu. Şu anda, Amerika’daki Amazon mobil uygulamasında kullanılmaya başlanmış durumda. Bu özellik şu an için televizyonlar, kulaklıklar, tabletler ve akıllı bileklikler/saatler gibi ürün kategorileriyle sınırlıdır. Ancak sınırlama yalnızca kategori bazında değil, aynı zamanda model bazında da uygulanmakta.

Bu yeni özellik, mobil uygulamanın inceleme bölümünün üst kısmında “Müşterilerin söyledikleri” başlığı altında yer alıyor. Özetin sonunda, içeriğin yapay zeka tarafından oluşturulduğunu belirten bir not bulunuyor. Bu özetler yalnızca doğrulanmış satın alımlardan elde ediliyor. Ayrıca, filtreleme seçeneği sayesinde inceleme özetini oluşturan gerçek incelemelere erişim sağlanabiliyor.

yazar avatarı
Aleyna Yıldırım