Dünyanın En Küçük El Kamerası MiniCa Tanıtıldı

Japonya merkezli Tech Co, MiniCa adlı dünyanın en küçük el kamerasını duyurdu. Bu cihaz, AirPods boyutlarında olup, 1080P video ve 4K fotoğraf çözünürlüğüne sahip entegre bir ekrana sahip. Kameraya ait ayrıntılar ise şu şekilde:

Japonya merkezli Tech Co, MiniCa adını verdiği dünyanın en küçük el kamerasını duyurarak, akıllı telefonların hayatımızdaki önemli bir parçası olduğunu söyleyebiliriz. Bu cihaz, cep boyutlarında tasarlanmış olup birçok işlevsel özelliği tek bir cihazda topluyor. Ancak, yakın bir gelecekte bu durumun değişebileceğini söyleyebiliriz.

Dünyanın En Küçük El Kamerası İle Tanışın

MiniCa, AirPods boyutlarında olan, sadece 17 gram ağırlığında ve 40x47x36mm ölçülere sahip minik bir el kamerası olarak tanımlanabilir. Bu cihaz aynı zamanda 0,96 inçlik bir ekrana sahip.

Minica’nın, 1080P çözünürlüğünde videolar çekme ve 4K fotoğraflar çekme yeteneğine sahip olduğu aktarıldı. Ayrıca, 180 mAh pil kapasitesiyle tek bir şarjla kullanım süresinin 60 dakikaya kadar olduğu belirtiliyor. Bu kompakt cihaz aynı zamanda microSD kart desteği sunuyor, bu da kullanıcıların çekilen fotoğrafları ve videoları kolayca aktarabilmesini sağlıyor.

MiniCa henüz satışa sunulmamış olsa da, Çin’in Kickstarter’ı olarak da bilinen GREEN FUNDING‘de listelenmiş ve finansman süresinin bitimine 25 gün kala önemli bir destek almıştır. Bu nedenle MiniCa, tam işlevli bir ürün olarak gelecekte piyasaya sürülebilir.

yazar avatarı
Aleyna Yıldırım