İsrafı Azaltan Sürdürülebilir Meyve Çıkartmaları

Makro ve Gray Colombia, “Life Extending Stickers” projesiyle sürdürülebilir bir yaklaşımı benimsiyor ve meyve ve sebzelerin daha iyi nasıl kullanılabileceği konusunda tüketicileri eğitmek için adım atıyor.

Makro, sürdürülebilir gıdayı teşvik etme ve daha sorumlu bir tüketim kültürü oluşturmak hedefiyle bir projeye imza attı. Yaratıcı ajansı Gray Colombia ile tüketicilere meyvelerin olgunluk seviyelerine göre bilgi ve tarif önerileri sunan “Life Extending Stickers” adlı girişimi başlattı.Bu projeyle marka hem meyvelerin ömrünü uzatmayı hem de insanlara bilinç sağlamayı amaçlıyor.

Basit bir tasarıma sahip olan ve küçük bir etiketi andıran çıkartmalar, teknolojiden ziyade renkleri kullanarak küresel ve yerel gıda atığı sorununu ele alan etkileyici bir girişimi temsil ediyor.

Kolombiya Ulusal Planlama Departmanı (DNP) verilerine göre, Kolombiya’da yılda yaklaşık 6,1 milyon ton gıda israf ediliyor ve küresel ölçekte bu rakam yılda 1,3 milyar tona kadar ulaşıyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre, bu gıda israfının yaklaşık yüzde 40‘ı meyve ve sebzelerden oluşuyor.

Makro meyve ve sebze israfını önlemek için harekete geçiyor

Bu proje, Makro’nun sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçası olarak sorumlu üretim ve tüketimi teşvik etmeyi, gıda israfını azaltmayı ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden (SKH) özellikle SDG 12‘ye katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Tasarruf ve sürdürülebilir tüketim, Makro’nun temelinde yer alıyor

Projeyle alakalı açıklama yapan Makro Colombia CEO’su Nicolás TobónBu, özellikle gıda israfından kaçınmanın aynı zamanda para tasarrufu yapmakla da ilgili olduğunu anladığımız için, tasarruf ve sürdürülebilirlik taahhüdümüzü pekiştiren kurumsal bir girişim.  Meyve ve sebzelerin olgunluğuna göre çıkartmamız, seviyelerine göre kullanım için bir tarif önerir. Her aşama için, özellikle de en olgun aşama için hazırlaması kolay bir dizi tarif oluşturduk. Tarifler Instagram hesabımız @makrocolombia’da bulunabilir.” dedi.

Gray Colombia’nın Başkanı ve Kreatif Direktörü Juan Jose Posada ise şu sözleri aktardı:

“İletişim söz konusu olduğunda, bazen en büyük fikirler daha basittir ve bu durumda analog, düşük teknolojili, küçük meyve çıkartmasının nasıl yeniden kullanılabileceğini gösterdik. Meyve ve sebzelerin bol olduğu bir ülkede yaşıyoruz ancak Makro müşterileri ve çevre için bir kazan-kazan yaratmak için meyve ve sebzelerin olgunlaştıklarında nasıl algılandıkları konusundaki davranışı değiştirmemiz gerektiğini söylüyor.”