Hyundai, Elektrikli Araç Sektörüne 18 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

Güney Kore’nin önde gelen otomobil üreticilerinden Hyundai Motor Group, ülkesinin elektrikli araç (EV) pazarını güçlendirmek ve küresel otomotiv sektöründeki varlığını artırmak amacıyla dev bir yatırım yapacak.

 Şirket, Güney Kore’nin EV sektörüne 2030 yılına kadar 24 trilyon won (18,14 milyar dolar) yatırım yapacağını duyurdu. Bu hamle, Hyundai’nin elektrikli araçlarla ilgili hedeflerini gerçekleştirmek için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Hyundai Group, Kia’nın ilk elektrikli araç fabrikasının temel atma töreninde yeni bir yatırım planını açıkladı. Hyundai Motor Co 005380.KS, Kia Corp 000270.KS ve Hyundai Mobis co Ltd’nin 012330.KS sahibi olan grup, Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol‘un katılımıyla gerçekleştirilen törende bu yatırımın detaylarını ortaya koydu.

Hyundai grubunun, G. Kore’de neredeyse son 30 yıl içinde açtığı ilk EV fabrikası olan yeni tesisin üretime 2025 yılında başlaması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Yoon’un ofisinden yapılan açıklamada, bu yılın ilk yarısında ülkenin otomobil sektörü için kapsamlı uygulamaların hayata geçirileceği duyuruldu. Bu uygulamalar, ülkenin elektrikli araçlara geçişini hızlandırmayı hedefliyor.

Hükümet, yerli elektrikli araç tesislerine yatırım yapılmasını teşvik etmek için vergi kolaylıklarını artıracağını açıkladı. Bu teşviklerle birlikte 2030 yılına kadar elektrikli araç üretimini beş katına çıkarmayı hedefliyorlar. Kia’nın hisse senetleri yüzde 4,9 arttı. Hyundai Motor’un hisseleri ise günü yüzde 3,3 yükselişle kapattı.