DeFacto’nun Yenilikçi ve Çevre Dostu Koleksiyonu

DeFacto, zararlı kimyasallar veya ponza taşları kullanmak yerine daha sürdürülebilir bir yöntem olan “Wiser Wash” tekniği ile üretilen jean ve tişört seçeneklerini moda tutkunlarıyla buluşturuyor.

DeFacto, sürdürülebilirlik prensipleri doğrultusunda tekstil sektörünün vazgeçilmez ürünü olan jeanlerin üretim teknolojisine daha sürdürülebilir bir yaklaşım olan Wiser Wash yöntemini de dahil ettiğini açıkladı. Bu doğrultuda çevre dostu DeFacto x Wiser Wash koleksiyonu, Wiser Wash yöntemi kullanılarak üretilecek.

Dünyamızdaki su ve diğer doğal kaynakların hızla azaldığı ve tükendiği bir gerçeklik haline geldiğinden, Wiser Wash yöntemi sayesinde jeanlerin yıkama işleminde su tüketimi önemli ölçüde azaltılabiliyor. Bu yöntem, geleneksel yöntemlere göre çok daha çevre dostu olmasıyla biliniyor. Örneğin, jeanleri ağartmak için normalde 16 litre su gerektiği halde, Wiser Wash yöntemi kullanılarak sadece bir bardak su ile yıkama işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Wiser Wash yöntemi sayesinde su tüketiminde yüzde 80’e kadar tasarruf sağlanıyor. Aynı zamanda iklim değişikliğine neden olan etkiler de yüzde 59’a kadar azaltılabiliyor.

DeFacto, su tasarrufunun önemine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla 22 Mart Dünya Su Günü‘nde moda tutkunlarıyla buluşturduğu ekolojik ve çevre dostu DeFacto x Wiser Wash koleksiyonu jean ve tişörtlerden oluşuyor.

DeFacto x Wiser koleksiyonu, 14 parça erkek ürünü ve 10 parça kadın ürünü içeriyor. Koleksiyonda, sürdürülebilir yöntemlerle üretilen jeanler ile yeşil ve mavi tonlardaki tişörtler yer alıyor.