Mercedes-Benz Türk’ün Yeni Sürdürülebilirlik Çalışması: Kağıtsız Ofis

1967 yılında Türkiye’deki faaliyetine başlayan Mercedes-Benz Türk, çevre hareketini destekleyen bir otomobil firması olarak ‘’Kağıtsız Ofis’’ projesiyle sürdürülebilirlik çalışmalarına bir yenisini ekledi.

İnsana sosyal fayda sağlayan, doğaya pozitif etki yaratan ve ekonominin kalkınmasında rol oynayan her hareketin, her atılımın, her girişimin sürdürülebilirliğin bir parçası olduğuna inanan şirket, Mercedes-Benz Koza Merkezi projesi ile sürdürülebilirlik alanında önemli bir adım atmıştı.

Türkiye’de otobüs ve kamyon sektörünün öncülerinden olan Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası ve Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ürettiği araçlarla doğa dostu teknolojiyi benimsiyor. Atık oluşumunu azaltma ve geri dönüşümü sürdürme amacıyla ekolojik fikirleri destekleyen kuruluşun yeni projesi ise ‘’Kağıtsız Ofis’’ uygulaması. Aksaray Kamyon Fabrikası’nda uyguladığı bu projeyi başarıyla sürdürüyor. Şirketin benimsediği ‘’Kağıtsız Ofis’’ projesi sayesinde fabrikadaki kâğıt tüketimi yaklaşık yüzde 50 oranında azaltıldı.

‘’Yeşil Hedefler’’ programı doğrultusunda 2039 yılına kadar üretim sırasında sıfır CO2 salımı hedefleyen şirket, sürdürülebilirlik vizyonuna yenilikçi fikirlerle ışık tutuyor. Mercedes-Benz Türk, yeni projesi kapsamında baskı adetlerini önemli oranda azalttığını, halihazırdaki dijitalleşme çalışmaları ile de bu boşluğu doldurduğunu vurguluyor.

Şirket, ‘’Kağıtsız Ofis’’in temellerini, 2018 yılında pilot bölge olarak seçtiği Aksaray Kamyon Fabrikası’ndaki Planlama Bölümü’nde “Sıfır Baskı” projesiyle başlatmıştı. Şirket değerlerini destekleyen çalışanlar, çevreci uygulamalara katkı sağlayarak projelerin amacına ulaşmasına öncülük ediyor.

Aksaray Kamyon Fabrikası’nda uygulanan ‘’Kağıtsız Ofis’’ projesinde Planlama, Üretim (Ofis), Tedarik İdaresi, Kalite, AR-GE, Dokümantasyon, Tesis İdaresi, IT, Fabrika İdaresi ve İnsan Kaynakları birimleri yaptıkları iş birliğiyle projeyi devam ettiriyor.